Dieetappelcake


Dit heb je nodig voor 4 gezonde light cupcakes of muffins met appel, ook voor diabetici:

  • 50 gram  boter
  • 3 eetlepels + 1 koffielepel Canderel
  • 1 ei
  • 50 gram zelfrijzend bakmeel Imperial
  • snuifje bakpoeder/ 3 druppels vanille-extract of canderel vanilla (ook voor diabeten)
  • 1/2 Royal Gala (43 kcal/100 g)

Werkwijze:
Zet alles klaar.
Weeg af.

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Smelt de boter.
  3. Roer er de eierdooier, de Canderel en de bloem met een houten lepel bij.
  4. Klop met de mixer tot het eiwit stijf.
    Schep het met een houten lepel onder het deeg
  5. Doe de helft van het deeg in papieren vormpjes (cuvetjes).
  6. Schil de appelen.Leg een laag deeg.
    Bedek met appelschijfjes & leg nog een laag deeg.Bedek met appelschijfjes.
  7. Bak 20 minuten op 160°C.
  8. Prik met een lange naald in de koek om te zien of het deeg uitgebakken is.
    Haal de vormpjes uit de oven.
    Laat afkoelen op een taartrooster.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.