Dit heb je nodig voor 4 gezonde light cupcakes of muffins met appel, ook voor diabetici:
- 50 gram boter
- 3 eetlepels + 1 koffielepel Canderel
- 1 ei
- 50 gram zelfrijzend bakmeel Imperial
- snuifje bakpoeder/ 3 druppels vanille-extract of canderel vanilla (ook voor diabeten)
- 1/2 Royal Gala (43 kcal/100 g)
Werkwijze:
Zet alles klaar.
Weeg af.
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Smelt de boter.
- Roer er de eierdooier, de Canderel en de bloem met een houten lepel bij.
- Klop met de mixer tot het eiwit stijf.
Schep het met een houten lepel onder het deeg - Doe de helft van het deeg in papieren vormpjes (cuvetjes).
- Schil de appelen.Leg een laag deeg.
Bedek met appelschijfjes & leg nog een laag deeg.Bedek met appelschijfjes. - Bak 20 minuten op 160°C.
- Prik met een lange naald in de koek om te zien of het deeg uitgebakken is.
Haal de vormpjes uit de oven.
Laat afkoelen op een taartrooster.