Licht gekleurde appelcrumbletaart met zoetmiddel, heeft Christiane Buyse (kokkin & familielid) geproefd, goedgekeurd en bezorgde mij
appeltaart met crumble:
vruchtencrumble in het ketnet doeboek4 of amandelcrumble met gesmolten boter.
Ingrediënten kruimeltaart:
- bladerdeeg
- 50-75 g harde boter in stukjes
- 75 g bloem
- appelschijfjes
- 75-100 g bruine basterdsuiker of 10 g canderel
- 75-40 g amandelschilfers
Werkwijze
- Verwarm de warmeluchtoven voor op 175-180°C.
- Leg het bladerdeeg met het bakpapier op een bakplaat.
- Prik het bladerdeeg in met vork.
- Schil de appelen niet
- Leg de appelschijfjes dakpansgewijs op het bladerdeeg.
- Handen wassen (onder het motto “nu da w’hier toch zijn)
- Meng de boter in kleine stukjes, canderel of bruine basterdsuiker & bloem met de vingertoppen door elkaar. Strooi ( stevia & amandelpoeder bij diabetes) over de appels
- Of voor bij Sabayon met peer: draai en bolletje, duw plat op bakpapier en bak (hoelang?, is een Chinees). Jeroen heeft het getimed voor jullie: 12′. Laat afkoelen & verkruimel met de hand.
- Bak de bladerdeegtaart 20-25 minuten.
- Haal uit de oven. Laat afkoelen.
- Leg ze op een rooster.