Appelcrumble


Licht gekleurde appelcrumbletaart met zoetmiddel, heeft Christiane Buyse (kokkin & familielid) geproefd, goedgekeurd en bezorgde mij  
appeltaart met crumble:
vruchtencrumble in het ketnet doeboek4
of amandelcrumble met gesmolten boter.

Ingrediënten kruimeltaart:

  • bladerdeeg
  • 50-75 g harde boter in stukjes
  • 75 g bloem
  •  appelschijfjes
  • 75-100 g bruine basterdsuiker of 10 g canderel
  • 75-40 g amandelschilfers

Werkwijze

  1. Verwarm de warmeluchtoven voor op 175-180°C.
  2. Leg het bladerdeeg met het bakpapier op een bakplaat.
  3. Prik het bladerdeeg in met vork.
  4. Schil de appelen niet
  5. Leg de appelschijfjes dakpansgewijs op het bladerdeeg.
  6. Handen wassen (onder het motto “nu da w’hier toch zijn)
  7. Meng de boter in kleine stukjes, canderel of bruine basterdsuiker & bloem met de vingertoppen door elkaar. Strooi ( stevia & amandelpoeder bij diabetes) over de appels
  8. Of voor bij Sabayon met peer: draai en bolletje, duw plat op bakpapier en bak (hoelang?, is een Chinees). Jeroen heeft het getimed voor jullie: 12′. Laat afkoelen & verkruimel met de hand.
  9. Bak de bladerdeegtaart 20-25 minuten.
  10. Haal uit de oven. Laat afkoelen.
  11. Leg ze op een rooster.

 


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.