Cupcakes versieren


Ik vond cupcakes met sprinklers van vahiné & bloemmuffins in knutselen met kinderen nr 19, versierd met citric hosties (ouwel) & snoepjes.
In het kader van de actie “bak er wat van” trok ik op 9/5/2007 naar bakker Ronny Cocquyt om cupcakes te versieren met suikerbolletjes.

 

Dit heb je nodig voor 4 cuvetjes:

  • 50 gram boter
  • 1 eetlepel + 2 koffielepels Canderel (ook bij diabetes)
  • 1 ei
  • 75 gram zelfrijzend bakmeel Imperial
  • ¼ canderel vanilla
    30 g fondantchocolade

    Werkwijze:
    Zet alles klaar. Weeg af.
    Verwarm de oven voor op 160°C.
    Smelt de boter met de chocolade.
    Roer er de eierdooier, de Canderel en de bloem met een houten lepel bij.
    Klop met de mixer tot het eiwit stijf.
    Schep het met een houten lepel onder het deeg
    Vul cupcakepapiertjes voor 2/3 met deeg.
    Bak 20 minuten op 160°C.
    Prik met een lange naald in de koek om te zien of het deeg uitgebakken is.
    Haal de vormpjes uit de oven.
    Laat de light chocoladecake afkoelen op een taartrooster.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.