Ik vraag mij af hoe die nest van yoghurt – chocoladecakeuit Frankrijk inHandige handjes nr 64 van maart- april ’09 er uitziet na 30′ bakken op 210°C!
Ingrediënten die ik vond bij TRUCS & TIPS:2 eieren, 160 g suiker,
1 yoghurtje, 150 g bloem, 1 klp bakpoeder, 100 ml olie & 200 g gesmolten chocolade.
Gezonde chocoladecakejes met frambozenjam & 150 ml yoghurt in het deeg.
Dit heb je nodig voor 4 cuvetjes:
- 50 gram boter
- 1 eetlepel + 2 koffielepels Canderel (ook bij diabetes)
- 1 ei
- 75 gram zelfrijzend bakmeel Imperial
- ¼ canderel vanilla
- 30 g fondantchocolade
Werkwijze:
Zet alles klaar.
Weeg af.
1 Verwarm de oven voor op 160°C.
2 Smelt de boter met de chocolade.
3 Roer er de eierdooier, de Canderel en de bloem met een houten lepel bij.
4 Klop met de mixer tot het eiwit stijf.
Schep het met een houten lepel onder het deeg
5 Vul cupcakepapiertjes voor 2/3 met deeg.
6 Bak 20 minuten op 160°C.
7 Prik met een lange naald in de koek om te zien of het deeg uitgebakken is.
Haal de cupcakes uit de oven.
Laat afkoelen op een taartrooster.