Light yoghurtcake


Ik vraag mij af hoe die nest van yoghurt – chocoladecakeuit Frankrijk inHandige handjes nr 64 van maart- april ’09 er uitziet na 30′ bakken op 210°C!
Ingrediënten die ik vond bij TRUCS & TIPS:2 eieren, 160 g suiker,
1 yoghurtje, 150 g bloem, 1 klp bakpoeder,  100 ml olie & 200 g gesmolten chocolade.


Gezonde chocoladecakejes met frambozenjam & 150 ml yoghurt in het deeg.

Dit heb je nodig voor 4 cuvetjes:

  • 50 gram boter
  • 1 eetlepel + 2 koffielepels Canderel (ook bij diabetes)
  • 1 ei
  • 75 gram zelfrijzend bakmeel Imperial
  • ¼ canderel vanilla
  • 30 g fondantchocolade

Werkwijze:
Zet alles klaar.
Weeg af.
1 Verwarm de oven voor op 160°C.
2 Smelt de boter met de chocolade.
3 Roer er de eierdooier, de Canderel en de bloem met een houten lepel bij.

4 Klop met de mixer tot het eiwit stijf.
Schep het met een houten lepel onder het deeg
5 Vul cupcakepapiertjes voor 2/3 met deeg.

6 Bak 20 minuten op 160°C.
7 Prik met een lange naald in de koek om te zien of het deeg uitgebakken is.
Haal de cupcakes uit de oven.
Laat afkoelen op een taartrooster.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.