Meringuetaart met airellen


Veenbessentaart met schuimspookjes en OCEAN SPRAY Cranberries compote: breng 250 ml water met 200 g suiker aan de kook in een koperen ketel.
Voeg 340 g gewassen & gedroogde veenbessen toe tot ze na 10′ openspringen.
Dit heb je nodig voor schuimtaart:

  • HABI Bereide wilde bosbes of AIRELLES 420 g
  • 2 rollen kruimeldeeg (= 2 x 230 g)
  • 10 eiwitten (+ sap van 2 citroenen)
  • 400 g suiker S1

Werkwijze
Verwarm de warmeluchtoven voor op 160°C

Vet 10 springvormpjes (12 cm) in.Leg een onderzetbordje omgekeerd op het deeg. Snijd de vorm 10 keer uit.
Bekleed de springvormpjes met het deeg. Prik in.
Bak 15 minuten op 160°C
verminder de temperatuur van de warmluchtoven tot 150 graden Celsius.
Splits de eieren.
Klop 5 eiwitten stijf (en het sap van 1 citroen) met de KENWOOD tot je de kom kan omdraaien.
Voeg na 2 minuten kloppen 200 gram suiker S1 of 13 eetlepels + 1 koffielepel canderel beetje bij beetje toe.
Klop 5 eiwitten stijf (en het sap van 1 citroen) met de KENWOOD tot je de kom kan omdraaien.
Voeg na 2 minuten kloppen 200 gram suiker S1 of 13 eetlepels + 1 koffielepel canderel beetje bij beetje toe.
Leg een laag veenbessencompote op de gebakken taartbodems.
Leg hierop schuim in de vorm van een spook.
Maak oogjes en een mond met chocoladedruppels.
Plaats de ovenschaal met schuimpjes op de 2 de richel (van bovenaan te beginnen) in de oven.
Bak ongeveer 10 minuten op 150 graden Celsius.
Laat de schuimpjes licht afkoelen.
Ontvorm de spooktaarten


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.