Buurtslagers gourmet € 6 pp

Terwijl ik de groenten voor een bbq aan het voorbereiden was, vroeg ik aan mijn man: “Ga jij vuur maken?” Ik zag dat hij aan het stoken was in onze speksteenkachel! Dus haalde ik mijn astucio boven, sneed hij de lamskroon in côteletjes en maakte ik er voor ons drietjes een gourmetparty van.

BBQ op het griezelmenu

Wijntip:  Colle de Falco 2006 chianti DOCG uit Italië bij de Luxe versie (ong. € 4,11 pp.) van de barbecuegerechten.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Barbecue Getagged

Mosselen op de bbq

Bij mosselen op de barbecue, een lekkernij waaraan niet kan weerstaan worden, met mijn pesto past Cèdre Héritage, vin du pays du Lot /Chablis ’05, Penfolds Koonunga Hill ’05 Sémillon, 120 Sauvingnon blanc, Chileense wijnen, zoals 120 chardonnay ’06

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Barbecue

Lotte met prei in papillotte

Ik kreeg van mijn ouders Qbag cadeau, nadat ze bij Peter de Clercq op restaurant gingen. In het begeleidend kookboekje vond ik aardappelen in de schil met rozemarijn & staartvis of zeeduivel. Pladijs, vis van het jaar 2011, in qbag bereid ik ook in de warmeluchtoven en serveer met gebakken kazakken.

Marshmallow “chiquita”

Mmmm…Er staan een banaan & marshmallows van de (zonne)barbecue-expert in lichterlaaie, uit Klasse voor ouders & gezien in de jommekeskrant van 24.6.2009, is alleen voor zoetekauwen op kamp, trektocht, woudloperskeuken & kampeerders aan zee!