-
Buurtslagers gourmet € 6 pp
Terwijl ik de groenten voor een bbq aan het voorbereiden was, vroeg ik aan mijn man: “Ga jij vuur maken?” Ik zag dat hij aan het stoken was in onze speksteenkachel! Dus haalde ik mijn astucio boven, sneed hij de lamskroon in côteletjes en maakte ik er voor ons drietjes een gourmetparty van.
-
BBQ op het griezelmenu
Wijntip: Colle de Falco 2006 chianti DOCG uit Italië bij de Luxe versie (ong. € 4,11 pp.) van de barbecuegerechten.
-
Mosselen op de bbq
Bij mosselen op de barbecue, een lekkernij waaraan niet kan weerstaan worden, met mijn pesto past Cèdre Héritage, vin du pays du Lot /Chablis ’05, Penfolds Koonunga Hill ’05 Sémillon, 120 Sauvingnon blanc, Chileense wijnen, zoals 120 chardonnay ’06
-
Kreeft op de bbq met asperges
Ingrediënten voor 8 personen:
-
Lotte met prei in papillotte
Ik kreeg van mijn ouders Qbag cadeau, nadat ze bij Peter de Clercq op restaurant gingen. In het begeleidend kookboekje vond ik aardappelen in de schil met rozemarijn & staartvis of zeeduivel. Pladijs, vis van het jaar 2011, in qbag bereid ik ook in de warmeluchtoven en serveer met gebakken kazakken.
-
Kippenlapjes en maïspaletjes
Ik herwerkte gemarineerde kip op de barbecue. Ik bereid eerst Indonesische vegetarische pannenkoeken en tracteer met bugles & chavroux, een heerlijk aperitiefduo.
-
Marshmallow “chiquita”
Mmmm…Er staan een banaan & marshmallows van de (zonne)barbecue-expert in lichterlaaie, uit Klasse voor ouders & gezien in de jommekeskrant van 24.6.2009, is alleen voor zoetekauwen op kamp, trektocht, woudloperskeuken & kampeerders aan zee!
-
Superspiesjes
Uit het mediterraan dieet: brochette van kerstomaat & mozzarella.
-
Koolvishaasjes en ratatouille
Kabeljauwhaasje of roodbaarsfilet op een bedje van tomaten, look & courgette uit 50 jaar bij de flinstones.
-
Banaan in papillot
Bij dit niet te versmaden verrassend vlammend nagerecht past Duo-Dessert chocolade-ijs, een eigen bereiding.