BBQ op het griezelmenu


Wijntip:  Colle de Falco 2006 chianti DOCG uit Italië bij de Luxe versie (ong. € 4,11 pp.) van de barbecuegerechten.

Ingrediënten voor 100 personen

  • 8,750 kg chipolata
  • 12,5 kg tournedos of kalfscôtelet
    (bij gegrilde entrecote bleue-chaud e of ribstuk serveer ik FRONTARIO TINTO 2004 Rood, Douro of BRADGATE, CABERNET SAUVIGNON-MERLOT 2005 (rood))
  • 3,4 kg pepermedaillon
  • 5 kg lamsheupje
  • 5 kg spareribs(ribbetjes: 250 kcal/100 g)




    barbecue:
  • 100 stuks chipolata 100 g
  • 55 varkensbrochetten : 1/2 pp 55g
  • 100 Zwitserse schijf 100g
  • 5 kg tomaat + zout/peper
  • 10 kg wortelen
  • 3 blikken (7,2 kg) boontjes
  • 2 blikken (4,990 kg) erwtjes
  • 4,9 kg knolseldersalade
  • 14 kroppen sla
  • 7 komkommers
  • 10 stokbroden
  • 25 kg kazakken = krielaardappelen in de schil
  • vinaigrette
  • cocktailsaus


Werkwijze
bio-buffet 

  1. 25 KG KRIELAARDAPPELTJES KOKEN met 4 spl zout
  2. tomaat met lente-ui, olijfolie, basilicum & zout
  3. wortelen (’s morgens raspen, laten uitlekken)
  4. boontjes (de blikken 1 voor 1 openen)
  5. reserve erwtjes (de blikken 1 voor 1 openen)
  6. selder-wortelsalade (in een emmer mengen met mayonaise)
  7. salade: de helft natuur/ de helft met vinaigrette
  8. komkommers


( DE GROENTEN IN KUIPEN WATER FRIS HOUDEN)

stokbroden (niet in een bak steken)

vinaigrette

  • 1 LITER olie
  • 330 ml azijn
  • 1/2 kg fijngesnipperde ajuin
  • peterselie
  • 20 g mosterd
  • 30 g bloemsuiker
  • zout
  • peper

cocktailsaus

  • 2,5 kg mayonaise
  • 1250 ml ketchup
  • cayennepeper
  • 625 ml whisky

barbecue in 2 groepen
barbecue vroeg genoeg aansteken ( op 2 bakken bakken)
Eerst de kazakken bakken in de helft olie/ de helft boter+kruiden warm houden op bain-marie

VLEES WARM HOUDEN OP BAIN-MARIE


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.