Koolvishaasjes en ratatouille


Kabeljauwhaasje of roodbaarsfilet op een bedje van tomaten, look & courgette uit 50 jaar bij de flinstones.



Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 2  uien
  • 1/2 gele paprika
  • 500 g tomaat-boter of benecol bakken en smeren
  • 2 teentjes knoflook
  • zeezout/zwarte peper
  • tijm & laurier
  • oregano
  • 1 courgette
  • 4 koolvisfilet of kabeljauwhaasjes (blijvend goedkoper bij aldi)

    Werkwijze ratatouille
    Verwarm de oven voor op 200°C.

    1 Pel 1 teentjes knoflook. Snijd het teentje knoflook overlangs open. Neem de groene kiem eruit. Pers een half teentje knoflook uit boven de kookpot. Haal de geperste look met een mes af de lookpers.

2 Snijd de courgette in stukjes
3 Pel 1 ui. Snijd de ui in grote stukken.
Snijd de ui met het mes van de keukenrobot in snippers.
Ruim het afval op.

4 Was de paprika Prik het kroontje eruit.
Snijd door en verwijder de zaadjes.
Snijd de paprika in reepjes.
Leg ze in een kleine kookpot.
Zet de paprikareepjes onder water.
Breng aan de kook.
Laat 1 minuutje doorkoken.
Giet ze boven de gootsteen af door een zeef.
Laat er koud water over stromen.

5 Smelt de helft van de boter in een kleine kookpot.
6 Bak hierin de ui snel totdat hij er glazig uitziet.
7Voeg de paprika en de courgette eraan toe en laat 3 min. meebakken.

8 Kruid met peper en een snuifje zout, tijm en laurier .
9 Breng in een pannetje water aan de kook.
Snijd een kruis in de tomaat.
Leg de tomaat in kokend water.
Tel tot 10.
Haal de tomaat uit het water.
(Dompel ze in ijsgekoeld water. )
Pel ze.
Snijd de tomaat in 2.
Ontdoe ze van de pitjes.

Pel 1 teentjes knoflook.
Snijd het teentje knoflook overlangs open.
Neem de groene kiem eruit.
Pers een half teentje knoflook uit boven de kookpot.
Haal de geperste look met een mes af de lookpers.

Pel 1 ui.
Snijd de ui in grote stukken.
Snijd de ui met het mes van de keukenrobot in snippers.
Ruim het afval op.

Meng de tomatenblokjes met de ui en de look. Kruid met oregano.

10 Doe de groentenmengeling in een aluminiumschaal of ovenschotel.
Leg de vis erop.
Bedek met de tomaten
12 Dek de ovenschotel af  met aluminiumfolie en zet  in de oven.

Dek de groentenmengeling af met een tweede aluminiumschaal en zet 20 à 30 minuten op de barbecue.
Steek de roodbaarsfilet of kabeljauw tussen een dubbel rooster. Besproei (met een spray) met water.
Plaats de grill laag.
Geef er een trippel bij.

,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.