Uit het mediterraan dieet: brochette van kerstomaat & mozzarella.
Tomaat-Mozzarella superspiesjes (2 pp)
Dit heb je nodig voor 10 personen:
- zeezout/peper
- 1 doosje kleine zoete kerstomaatjes in pruimvorm
- 1 bol Mozzarella of mini’s (125 g uitgelekt)
- basilicum
- 80 ml olijfolie/ 40 ml balsamico
- tandenstokers
- racketsla + carpaccio van rundsvlees van buurtslagers
- ciabatta
Werkwijze:
1. Halveer de kerstomaatjes.
2. Snijd het zakje met mozzarella open. Giet het vocht weg.
3. Snijd de bol eerst in brede plakken.
4. Verdeel elke plak in 4 stukken.
5. Spoel de basilicumblaadjes.
6. Prik een half tomaatje, een stuk mozzarella een basilicumblaadje en terug een half tomaatje op de tandenstokertjes.
7. Bestrooi met zeezout.
8. Plaats de diepe onderzetbordjes met racketsla & carpaccio van rundsvlees +peper/snuifje (niet gemalen) grof zout op een dienblad.
Leg 2 prikkers per onderzetbordje.
Meng olijfolie & balsamico.
Giet vlak voor het opdienen 1 eetlepel balsamicodressing (lepel niet laten instaan!) pp over de prikkers.
Geef er op de bbq geroosterde (met olijfolie besprenkelde) ciabatta bij