-
Vis-& zalmmousse
Ik vond visfumet & boter in de saus, die belangrijk is bij quenelles de brochet. Toen ik Peter Goossens hoorde zeggen: “Dit is echt niet gemakkelijk”, ging er een belletje rinkelen… Ik zie die snoekballetjes in bleu-blanc-rouge blikken van bij Albert Heijn in Axel, die mijn ma altijd in voorraad had op het schap in de kelder, nog voor mijn…
-
Vietnamese nems “amora”
Ik vond varkensrolletjes met finettes in filodeeg in het boekenmagazine van Lannoo en heb een Vietnamees feestrecept: lenterolletjes op Indonesische wijze (dat ik kreeg op het Salon van de gastronomie in Brugge) één keer als aperitiefhapje geserveerd, maar ik kon mij niet meer herinneren hoe ik Chinese loempia klaarstoomde…
-
suikerbrood
Een hart van suikerbrood
-
een dambord
In de wereld van K3 crea kriebels kwam ik op het idee om blokjes cake op een fonduevork te prikken en in chocoladeglazuur te wentelen.
-
Saluti dalle Dolomiti
*kip met spaghetti & bospaddenstoelen, bracht mij op het idee om Kruidenflensjes, gezien in Tendens op AVS pottenkijker of maïstortilla’s of quesadillas uit “De verse Mexicaanse keuken” te vullen & overgieten met een kaassausje.
-
Amandeltaart
Bij lieveheersbeestjes in knutselen voor kinderen nr. 19 staat: “roer alle ingrediënten voor quatre quart = 4/4 cake door elkaar”! Ik geef de correcte werkwijze. Tip van Peter Goossens: Je hebt een hele week om te oefenen!
-
Appelbollen
Worstenbroodjes en appelbollen vormen op verloren maandag het nationale gerecht. Een goede gelegenheid om gasten te ontvangen zonder dat uw budget aangetast wordt.
-
Biefstuk met peper
Uit carnet de cuisine van Geert Van Hecke
-
Rabarbermoes
Rabarbermoes, worst en gebruneerde aardappelen Dit heb je nodig voor 3 personen:
-
Mignonette gevuld met mozzarella, pesto en gedroogde tomaat
Varkenslapjes gevuld met mozzarella, pesto en gedroogde tomaat uit Carnet de cuisine Geert Van Hecke p 120 -121 + Toscaanse varkenskotelet uit echte venten spelen met vuur. Ingrediënten voor 3 personen: