Appelbollen


Worstenbroodjes en appelbollen vormen op verloren maandag het nationale gerecht. Een goede gelegenheid om gasten te ontvangen zonder dat uw budget aangetast wordt.

mes
appelboor
kom
klopper
lepel
schaal/  vork/ penseel
bakvorm
kookpot

1 vel  bladerdeeg
1  appel (8 per kilo)
1 ei
jam van abrikoos
voor saus
5 gram boter
5 gram bruin suiker
5 gram amandelpoeder
Zo maak ik een appelbol :
Zet de oven op 180°C.
1. Neem 1 vel deeg
2 Maak saus:
Roer 5 gram boter slap. Voeg 5 gram bruin suiker, 5 gram amandel-noot toe.

3 Boor het klokhuis uit de appel. Schil 1 appel  in het rond.
4 Leg de appel op het deeg.
5 Vul het gat met saus.

6  Sluit het deeg.
7 Zet in een vorm.
8 Breek 1 ei in een kom. Klop het ei  los.
9 Smeer het deeg in met  ei.
10 Bak de bol 20 minuten.
11 Kook de jam in een pot.
12 Haal de bol uit de oven. Koel af.
13 Smeer jam op de bol.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.