Een hart van suikerbrood
Dit heb je nodig :
- 20 g verse gist
- 1 ei
- 333 gram EXTRA of QUATTRO bloem
- 170 ml melk
- 50 gram boter
- 5 g zout =1 kleine maat
- Manueel deeg maken : Recept: Roland Van Renterghem
zo ga je tewerk :
- Maak de verse gist vloeibaar met een beetje melk.
- Zeef de bloem met het zout in een kom.
- Maak in het midden een kuiltje.
- De vloeibare gist in de kuil gieten.
- De rest van de melk, het ei en de boter erbij doen
- Goed mengen en goed kneden. Afdekken en 20 minuten laten rijzen.
MINI SUIKERBROODJES (12 stuks) - Verdeel het deeg in porties van 50g. Het deeg doorslaan.
- Verdeel elke porties in 20 & 30g
- Kneed manueel 10 g suikerparels in de 30 g deeg.
- Draai bolletjes. Laat ze nog een beetje rusten
- Rol het bolletje deeg van 20 g uit. Wikkel de deegbol van 30 g in het uitgerold deeg.
- Breek een ei in een kom. Klop het los met een vork.
Smeer met een borstel het deeg in met ei.
Knip het deeg enkele malen in met een schaar. - Leg het deeg op een ingevette bakplaat.
Dek af (met een omgekeerde bakplaat)en laat nog een ½ uur rijzen. - De warme lucht oven voorverwarmen op 180 graden.
- Bak de SUIKERBROODJES 12 minuten in de oven
- Laat ze afkoelen op een rooster.