Saluti dalle Dolomiti


*kip met spaghetti & bospaddenstoelen, bracht mij op het idee om Kruidenflensjes, gezien in Tendens op AVS pottenkijker of maïstortilla’s of quesadillas uit “De verse Mexicaanse keuken te vullen & overgieten met een kaassausje.

DIT HEB JE NODIG:

  • 100 g funghi porcini= secchi Boletus Edulis & FUNGHI FINFERLI SECCHI Cantharellus cibarius (gedroogde boschampignons)  = 500g gemengde bospaddenstoelen
  • 150g Finettes of kipfiet
  • 100g sjalot
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 koffielepel Maggi gevogelte fond
  • 1 dl droge witte wijn
  • boter + olijfolie
  • 50g Brugse Blomme
  • peper en zout
  • 1 zakje pannenkoekmix Dr. Oetker
  • 4 en een halve dl melk
  • 25g Brugse Blomme of verse geitenkaas
  • 2 el fijngesnipperde bieslook
  • 2 el fijngesnipperde platte peterselie

Werkwijze

  1. Laat de gedroogde champignons 3u weken.
  2. Laat 1 koffielepel Maggi gevogelte fond trekken in 100 ml droge witte wijn
  3. Kipfiet in reepjes snijden

Pannenkoekendeeg zonder eieren

  1. Doe de inhoud van het zakje pannenkoekmix in een kom.
  2. Voeg langzaam en al roerend 4 en een halve dl melk toe.
  3. Maak de koekenpan goed heet (kookplaat stand 9). Smelt een klontje boter in de pan. Laat de boter rondlopen in de pan.
  4. Doe 2 sauslepels deeg in de koekenpan.
  5. Laat het deeg rondlopen in de pan.
  6. Laat bruinen.
  7. Steek een pannenkoekmes onder de pannenkoek.
  8. Draai de pannenkoek om. Bak de pannenkoek aan de andere kant goudbruin.
  9. Leg de pannenkoeken op een bord.
    Crespelle uit frankrijk of wraps = hartige pannenkoeken
  10. pan voorverwarmen met olijfolie (zorgt ervoor dat het vet echt niet verbrandt)
    boter erbij (voor de kleur)
    (ketel water opzetten voor spaghetti)
    Bak het vlees af (rustig laten doen).
    Verhoog het vuur en voeg de gehakte paddenstoelen toe
  11. + de sjalotjes en de geperste look .
    Blus met de in wijn getrokken gevogelte fond door en laat 2 minuten sudderen (ondertussen komen de braadresten los, dit geeft heel veel smaak)
  12. (+ scheut room).
    1 é 2 blaadjes salie (meekoken)
    Kruid royaal met witte & zwarte peper (voor het aroma)  let op met zout.
    kaas voor de binding
    (evt pasta koken, 1′ minder dan op de verpakking)
    + gehakte peterselie
  13. + beetje citroensap ‘(limoen dat doet het)Schep de paddenstoelen met een schuimspaan op de flensjes. bij de saus (+ een beetje tijm)
    + gehakte Peterselie
  14. Rol ze op en schik ze in een beboterde ovenschotel.
  15. Bind het resterende kookvocht van de paddenstoelen.
    Roer de Brugse Blomme en gehakte kruiden door en giet de saus over de flensjes.
  16. Zet ongeveer 10 -15 minuten in een oven op 185°C.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.