Rabarbermoes


Rabarbermoes, worst en gebruneerde aardappelen
Dit heb je nodig voor 3 personen:

  • 600 g charlotte aardappelen van gelijke grootte 
  • 25 g boter
  • peper/zout
  • peterselie
  • 450 g braadworst
  • appelmoes 1 p
  • 1 pak rabarber

Werkwijze:

17 u: Schil 200 g aardappelen pp niet
Was ze.
kook de aardappelen:
Vul een kookpot met water.
Doe er een koffielepel zout in.
Breng het water aan de kook.
Leg de aardappelen in het kokend water.Zet een deksel op de kookpot. Kook de aardappelen 20’ (15’ is te weinig!)
Giet ze af en laat efkes afkoelen.

Vul een grote kom met 485 g schoongemaakte rabarber (1 pak). Plaats in de koelkast

18.30 u: Bak de braadworsten:
Laat boter schuimend bruin worden in een bakpan op stand 6. Doorprik de worst vooraleer ze 5′ te bakken. Draai ze om (niet inprikken) & bak 5′ op stand 4. Draai ze 2x om of zet een deksel op de pan (= oven creëeren) tijdens het rustig verder garen op stand 3.

Snijd de aardappelen in 4

18. 40 u: Smelt 25 g boter in een wijde kleefpan op stand 6. Laat de boter schuimend goudbruin worden.Leg er 600 g aardappelplakken mooi naast elkaar in & bak op stand 6. Draai ze éénmaal om! Kruid met peper & zout. Bestrooi met peterselie uit de peterseliemolen.

18. 45 u: Verwarm de appelmoes in het kookpotje van de aardappelen

18. 50 u: Voor 2 personen: Plaats een grote kom met 485 g rabarber 5’ in de magnetron op 900watt. Roer om. Niet klaar? Plaats nog 2’ in de magnetron op 900watt (in vierkante doos (1 l) van planta: (loopt over!) Niet binden!+ 100 g suiker

,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.