Categorie: Brood en confituur

  • Sandwiches

    Sandwiches

    De leerlingen uit de klas van juf Lies stonden  nogal fier te kijken naar de picknickmand (met borden & bestek) waarin ik sapjes, slaatjes & hun zelfgebakken broodfiguurtjes van sandwichdeeg (om in ons bos op te smullen) leg.

  • Stekelbessenjam

    Stekelbessenjam

    Kruisbessenjam Dit heb je nodig:

  • Druivenconfituur

    Druivenconfituur

    Grabbelpassers toverden in een heksencafeetje. Vriendinnen van mama Greet: Biep en Zwiep, kwamen in de heksenketel roeren. Het werd niet enkel smullen, maar ook zelf maken natuurlijk!

  • Confituur bij diabetes

    Confituur bij diabetes

    De eerste keer dat ik lekker zelf pruimenjam met pec plus wilde bereiden, vergat ik de Canderel toe te voegen. En Light pruimenconfituur voor diabeten zonder suiker inmaken, dat viel een beetje zuur uit. Deze heerlijke potjes speciale diabetesconfituur, geschikt voor diabetici of bij suikerziekte, bewaar ik in de diepvries!

  • Versgebakken melkbrood

    Versgebakken melkbrood

    Lang geleden kreeg ik dit recept van mijn oma, bakte 4 kleine broodjes tegelijk en vroor ze in. Ik wist niet meer aan wie ik mijn bakvormen uitleende. Vorig  jaar dook ik per toeval in mijn ma’s kelder en vond ze terug .

  • jagersbrood of Vlechtbrood

    jagersbrood of  Vlechtbrood

    “Trok jij  aan het touwtje, lief kind van het zesde leerjaar? Het deurtje (van mijn keuken) ging vanzelf open!”

  • Koekebrood in een broodoven

    Koekebrood in een broodoven
  • granité & confituur

    granité & confituur

    Ik zocht deze recepten voor konfituur in ZE ZEGGEN DAT…Suiker, magazine met informatie over suiker… & De zoete keuken, uitgegeven door het Commercieel Departement, Suiker van Tienen N.V. Perenjam & rabarber met witte pruimenconfituur met suiker, vond ik onder de rubriek bewaren van voedingsmiddelen vond in ONS KOOKBOEK van KVLV.

  • Bistronomie: steak haché

    Bistronomie: steak haché

    Met rundstartaar (het vlees op het laatste erin doen (gezien in njam)!) als hoofdgerecht voor 4 personen uit Sergio feest, maak ik martino. Besmeer een boterham met echte boter en beleg met prepare, anchovis, plakjes tomaat & ei.

  • broodpopjes

    broodpopjes

    poppenbroodjes.