granité & confituur

Posted in : Brood en confituur on by : Greet

Ik zocht deze recepten voor konfituur in
ZE ZEGGEN DAT…Suiker, magazine met informatie over suiker… & De zoete keuken, uitgegeven door het Commercieel Departement, Suiker van Tienen N.V.

Perenjam & rabarber met witte pruimenconfituur met suiker, vond ik onder de rubriek bewaren van voedingsmiddelen vond in ONS KOOKBOEK van KVLV.

Traditionele methode:

Meng 1 kg fijne griessuiker S2 (in ketnet kookt 500 g) met 250g aardbeien, 250g frambozen, 250 g krieken (klaar om te koken) en 250g sap van rode bessen. Laat 1 uur trekken (in ketnet kookt 3 uren). Breng in een koperen ketel, dan blijven de kleur, vitamines & smaak uitstekend bewaard) aan de kook op stand 9 & laat 20′ (in ketnet kookt 4′) koken op stand 7.

 

Abrikozencompote

  1. Laat 1 kg ontpitte abrikozen met 800 g fijne griessuiker S2 met het sap van 1 citroen
    & 50 ml water 1 uur weken.
  2. Breng aan de kook & laat 15 minuten koken.

Gele pruimenconfituur met minutesuiker

Was, halveer & ontpit 1 kg (groene) pruimen.
Voeg 1 kg Candico Extra Fruit minuut- of geleisuiker toe.
Breng aan de kook
& laat 15 minuten al roerend koken.

 

rodebessengelei
Begin juli was ik rode bessen en vang het sap op in een Weck stoomkoker. Ik vries dit sap in. Ik laat dit sap, wanneer ik het nodig heb, ontdooien & voeg per liter sap 1 kg Candico Extra Fruit minuut- of geleisuiker toe. Breng aan de kook & laat 15 minuten al roerend koken.

 

Light rodebessengranité

Los de klontjes Ti’light op in 1 l water + het sap van 1 citroen + sap van 1 appelsien of maak suikersiroop : Laat 1 l water+ 1 kg suiker + 1 vanillestok + sap van 1 appelsien + het sap van 1 citroen 10 minuten zwaar doorkoken.
Begin juli was ik zwarte of rode bessen en vang het sap op in een Weck stoomkoker & voeg per 100 ml sap 100ml suikersiroop aan toe.
Terwijl Ik dit invries roer ik regelmatig met een vork.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.