Confituur bij diabetes


De eerste keer dat ik lekker zelf pruimenjam met pec plus wilde bereiden, vergat ik de Canderel toe te voegen. En Light pruimenconfituur voor diabeten zonder suiker inmaken, dat viel een beetje zuur uit.
Deze heerlijke potjes speciale diabetesconfituur, geschikt voor diabetici of bij suikerziekte, bewaar ik in de diepvries!

Dit heb je nodig

  • 3 kg pruimen
  • 200 eetlepels = 2 potten canderel (2 x 75 g)

3 zakjes pec plus

Bereiding

  1. Was, halveer & ontpit de pruimen. Leg ze in een kookpot met dikke bodem. (In een koperen ketel blijven de kleur, vitamines & smaak uitstekend bewaard!)
  2. Voeg de pec toe.
  3. Breng op een zacht vuurtje aan de kook. Verhoog geleidelijk de temperatuur.
  4. Zodra de massa borrelt, 1 minuut al roerend laten koken. Afschuimen.
  5. Voeg van het vuur af de Canderel toe.
  6. Onmiddellijk glazen potjes tot aan de rand vullen. Zet het deksel erop en draai de potjes om. Laat de potjes op hun kop afkoelen.

Tip:
Kooktijden & magnetronvermogen 600-700 watt

fruit 2 minuten per 100 g (confituur: kom niet afdekken!)
Pec plus mengen met fruit, laten koken, suiker toevoegen


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.