De leerlingen uit de klas van juf Lies stonden nogal fier te kijken naar de picknickmand (met borden & bestek) waarin ik sapjes, slaatjes & hun zelfgebakken broodfiguurtjes van sandwichdeeg (om in ons bos op te smullen) leg.
Ingrediënten voor 19? stuks
- 21 g instant gist
- 40 gram suiker
- 533 gram quattro bloem
- 1/2 = 26,6 g losgeklopt ei
- (13,3 g verbeteraar)
- 240 ml water
- 8 g zout
- 66,6 gram gezouten boter
Bereiding met de broodmachine panasonic sd 200
Op de knop brot/Teigtyp :1x drukken (Normal)
Programm: 4x drukken (Teig)
1x drukken op START Na 30’ begint de broodmaker te kneden.
Van 1.30 tot 1.10 zal het deeg rijzen in de machine.
1x drukken op STOP.
Het emmertje uit de broodbakoven halen
Vet de bakplaat in.
- Verdeel het deeg in porties van 50 g. Het deeg doorslaan.
- Draai bolletjes. Laat ze nog een beetje rusten
- Maak langwerpig
- Breek een ei in een kom.Klop het los met een vork.Smeer met een borstel het deeg in met ei.
- Dek af (met een omgekeerde bakplaat) en laat nog een ½ uur rijzen. De warme lucht oven voorverwarmen op 180 graden.
- Bak de sandwiches 12 minuten in de oven.
of
- Verdeel het deeg in porties van 25 g. Het deeg doorslaan.
- Draai bolletjes.
Laat ze nog een beetje rusten
Maak egeltjes = langwerpig. Knip in met een schaar.
Oogjes: rozijn of suikerparel
Of aprilvisjes: vertikaal insnijden & het bekje openzetten met je vinger
Het deeg vertikaal insnijden voor de staart. De ene helft over de andere slaan.Breek een ei in een kom. Klop het los met een vork.
Smeer met een borstel het deeg in met ei. - Dek af (met een omgekeerde bakplaat) en laat nog een ½ uur rijzen.
- De heteluchtoven voorverwarmen op 180 graden.
- Bak de mini sandwichen 9 minuten in de oven.