Grabbelpassers toverden in een heksencafeetje. Vriendinnen van mama Greet: Biep en Zwiep, kwamen in de heksenketel roeren.
Het werd niet enkel smullen, maar ook zelf maken natuurlijk!
Werkwijze:
- Spoel 1,5 kg blauwe of rode druiven & pluk van de tros.
- Zet ze half onder water en laat koken (In een koperen ketel blijven de kleur, vitamines & smaak uitstekend bewaard!)
- Draai door een passe-vite.
- Weeg 1 kg druivenmoes af.
- Voeg 1/2 kg minuutsuiker toe.
- Meng & breng al roerend aan de kook.
- Laat 4 minuten doorkoken. Roer af en toe.
- Haal de pan van het vuur en laat rusten.
- Laat afkoelen in de kookpot.
- Glazen potjes tot aan de rand vullen & afdekken.
Deze confituur wil niet opstijven!!!
Voeg eens 1 kg minuutsuiker & sap van 1 à 2 citroenen toe.
Ik kocht druivenjam van Silke op een gemütliche Weinprobe bij de familie Schneider in Bekond.