Categorie: Gemiddeld

  • Tarte tatin

    Tarte tatin

    Tarte tatin vergeleek ik met mijn gecaramelliseerde, geen omgekeerde, appeltaart van Roland van Renterghem. In de perfecte keukenagenda maakt PH karamel met boter i.p.v. water en laat ze afkoelen. Jeroen zet ze terug op het vuur vooraleer te ontvormen. Hij serveert ze met een bol vanille-ijs en Piet met zure room.

  • Kreeft op de bbq met asperges

    Kreeft op de bbq met asperges

    Ingrediënten voor 8 personen:

  • Frangipanetaart met krieken

    Frangipanetaart met krieken

    Door Vlaamse forêt noire met frangipane & biscuit in “Het Gouden Boek 70 jaar Solo in de keuken” kwam ik op het idee voor een combinatie van het recept voor kriekentaart uit de kookcursus fruittaarten.

  • Kalkoenfiletgebraad

    Kalkoenfiletgebraad

    Zondagskalkoen met champignonsaus is een heel deftig, chique gerecht. Je hoeft niet te schrikken van de sherrysaus; door het verwarmen verdampt de alcohol, je zal er niet dronken van worden!

  • Pannenkoeken met meloenijs

    Pannenkoeken met meloenijs

    Hartige pannenkoeken “Tupperware” met serranoham & meloensorbet.

  • Pannenkoekenfeest

    Pannenkoekenfeest

    Na een gourmet hielden wij ons hart vast, want de vlammen sloegen tijdens het flamberen (in de pannetjes) van pannenkoeken en appelsienensaus tot aan het plafond.

  • Varkens-, rundstong & nieren

    Varkens-, rundstong & nieren

    De klassieker: kalfstong in madera, een zuiders recept (met kroketjes: een pluspunt)kocht ik bij buurtslagers & gaf het als hapje op de pintxos-of tapaskookles in februari 2008. Tip: kalfsniertjes vond ik in DE KEUKEN VAN ONS MOEDER met (2 glazen) maderasaus i.p.v. sherrysaus!

  • Orloff met champignonsaus

    Orloff met champignonsaus

    Orloffgebraad uit de perfecte keukenagenda, vond ik ook met mosterdaus, gebakken krielaardappelen & prinsessenbonen in DE KEUKEN VAN ONS MOEDER.

  • Vis, beurre blanc & spinazie

    Vis, beurre blanc & spinazie

    Guy Van Cauteren serveerde op canvas schelvishaasje belegd met Gentse mosterd bij  ovengebakken kazakken = gepofte aardappel uit Sergio feest.

  • Ragout van schelvishaasje

    Ragout van schelvishaasje

    Ik geef bij deze creatie à la minute (als hoofdgerecht): rauw (in 75 g boter + 2 eetlepels olie) gebakken schijfjes aardappel of peterselie-aardappelen & broccoli, een Zuid-Amerikaans recept met staartvis.