-
Tarte tatin
Tarte tatin vergeleek ik met mijn gecaramelliseerde, geen omgekeerde, appeltaart van Roland van Renterghem. In de perfecte keukenagenda maakt PH karamel met boter i.p.v. water en laat ze afkoelen. Jeroen zet ze terug op het vuur vooraleer te ontvormen. Hij serveert ze met een bol vanille-ijs en Piet met zure room.
-
Frangipanetaart met krieken
Door Vlaamse forêt noire met frangipane & biscuit in “Het Gouden Boek 70 jaar Solo in de keuken” kwam ik op het idee voor een combinatie van het recept voor kriekentaart uit de kookcursus fruittaarten.
-
Kalkoenfiletgebraad
Zondagskalkoen met champignonsaus is een heel deftig, chique gerecht. Je hoeft niet te schrikken van de sherrysaus; door het verwarmen verdampt de alcohol, je zal er niet dronken van worden!
-
Pannenkoeken met meloenijs
Hartige pannenkoeken “Tupperware” met serranoham & meloensorbet.
-
Pannenkoekenfeest
Na een gourmet hielden wij ons hart vast, want de vlammen sloegen tijdens het flamberen (in de pannetjes) van pannenkoeken en appelsienensaus tot aan het plafond.
-
Varkens-, rundstong & nieren
De klassieker: kalfstong in madera, een zuiders recept (met kroketjes: een pluspunt)kocht ik bij buurtslagers & gaf het als hapje op de pintxos-of tapaskookles in februari 2008. Tip: kalfsniertjes vond ik in DE KEUKEN VAN ONS MOEDER met (2 glazen) maderasaus i.p.v. sherrysaus!
-
Orloff met champignonsaus
Orloffgebraad uit de perfecte keukenagenda, vond ik ook met mosterdaus, gebakken krielaardappelen & prinsessenbonen in DE KEUKEN VAN ONS MOEDER.
-
Vis, beurre blanc & spinazie
Guy Van Cauteren serveerde op canvas schelvishaasje belegd met Gentse mosterd bij ovengebakken kazakken = gepofte aardappel uit Sergio feest.
-
Ragout van schelvishaasje
Ik geef bij deze creatie à la minute (als hoofdgerecht): rauw (in 75 g boter + 2 eetlepels olie) gebakken schijfjes aardappel of peterselie-aardappelen & broccoli, een Zuid-Amerikaans recept met staartvis.