Na een gourmet hielden wij ons hart vast, want de vlammen sloegen tijdens het flamberen (in de pannetjes) van pannenkoeken en appelsienensaus tot aan het plafond.
Crêpes Suzette uit de keuken van de meester.
Dit heb je nodig voor 8 pannenkoeken“zonder ei”:
1 zakje pannenkoekenmix van Dr. Oetker
4 en een halve dl melk
Dit heb je nodig voor appelsienensaus
- 60-80 g boter
- 2 sinaasappelen
- 10 klontjes suiker
- 2 eetlepels kristalsuiker
- 50 ml grand Marnier
- 50 ml Martell cognac
Werkwijze:
Meet 4 en een halve dl melk af.
1 Doe de inhoud van het zakje pannekoekenmix van Dr. Oetker in een kom
2 Voeg langzaam en al roerend 4 en een halve dl melk toe.
3 Verwarm de pannenkoekenpan op stand 9
Smelt een klontje boter of benecol bakken en smeren in de pan.Laat de boter rondlopen in de pan
4 Doe 2 sauslepels deeg in de pannenkoekenpan.
Laat het deeg rondlopen in de pannenkoekenpan.
Laat bruinen.
5 Steek een pannenkoekenmes onder de pannenkoek.
Draai de pannenkoek om.
Bak de pannenkoek aan de andere kant goudbruin.
6 Leg de flensjes op een bord.
Werkwijze sinaasappelsaus
Smelt de boter
Rasp de sinaasappels met de suikerklontjes boven de pan. Laat de rest van de suiker in de pan vallen.
Pers de sinaasappelen uit.
Roer (met een vork) het suiker + het sap door de boter tot alles opgelost is. Laat opkoken tot een siroop
Roer de Cognac door de saus.
Leg de pannenkoeken één na één in de saus.
Wacht een paar minuten.
Vouw de pannenkoeken in 4.
Flambeer met Grand marnier.