Ragout van schelvishaasje


Ik geef bij deze creatie à la minute (als hoofdgerecht): rauw (in 75 g boter + 2 eetlepels olie) gebakken schijfjes aardappel of peterselie-aardappelen & broccoli, een Zuid-Amerikaans recept met staartvis.
Verwarm ruim water tegen de kook aan. Doe er zout in. Was de broccoli onder stromend water en leg in een vergiet. Zet het vergiet op een bord.
Verdeel de broccoli in roosjes. Gaar de broccoli.

 


Dit heb je nodig:

  • 12,5 g boter
  • 3 stammen wit van prei
  • 3 eetlepels room
  • 12,5 gram boter
  • 3 sjalot
  • 2 en een halve dl water een half visbouillonblokje
  • 2 en een halve dl droge witte wijn
  • teentje knoflook
  • peper, zout
  • 5 eetlepels room
  • 12,5 gram boter
  • witte maïzenaexpress
  • 1 koffielepel kerrie
    10 ml citroensap
  • Verder: 4 x 200 g Schelvishaasje of pladijs, vis van het jaar 2011 of grietfilet
  • 100 g garnalen

Werkwijze:

Was de prei & snijd ze met de keukenrobot fijn.
Smelt een klont boter in een kleine kookpot, voeg de prei, peper, een halve koffielepel zout & 3 eetlepels room toe.
Zet een deksel op de pot .
Laat ongeveer 5 minuten stoven.

Beurre blanc = de saus
1 Meet 2 en een halve dl water af.
Breng het water aan de kook in een kleine kookpot.
Los het half visbouillonblokje erin op.
2 Snipper de sjalot fijn.
3 Smelt een klont boter in een grote kookpot.
Laat de sjalot glazig worden in de boter.
Voeg de fumet,

de wijn, peper en 1 koffielepel zout toe.
Pers het lookteentje erin uit.

4 Laat het kookvocht inkoken tot er 2 en een halve dl overblijft .

Voeg 5 eetlepels room toe aan het kookvocht.
Breng aan de kook.
6 Bind de saus met maïzena express.
7 Roer er een stuk boter door.
8 Breng de blanke boter op smaak met 1 koffielepel kerrie, peper, zout en 10 ml citroensap.

Bak de met bloem bestoven pladijs of schelvis in boter.

Dien op :
Leg gestoofde prei op de borden.
Leg de vis (met goeie cuisson) erbovenop.
Versier met garnalen
Geef er rijst & Chardonnay 2006 Robert Mondavi Woodbridge uit Californië bij

,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.