Orloffgebraad uit de perfecte keukenagenda, vond ik ook met mosterdaus, gebakken krielaardappelen & prinsessenbonen in DE KEUKEN VAN ONS MOEDER.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 600 g orloffgebraad / boter
- 100 ml whisky
- 1 eetlepel PH rundsbouillon
- 200 ml room
- 200 ml water
- 250 g champignons
- 1 kg aardappelkroketten
Werkwijze:
- De frietketel voorverwarmen op 180°C.
- De oven voorverwarmen op 180°C.
- Reinig de champignons met een borsteltje.
- Snijd ze in schijfjes.
- Kruid het orloffgebraad met peper & 5 draaien zout.
- Verhit een beetje boter in een kleefpan laten bruinen op stand 9.
- Bak het orloffgebraad 4′ op stand 6.
- Kruid de andere zijde met peper & 5 draaien zout
- Draai ze om en bak 4′ op stand 4
- Haal het vlees uit de pan.
- Bak de champignons op stand 7 in de pan van het vlees.
- Kruid na de baktijd met 30 draaien peper & 40 draaien zout.
- Snijd het vlees in plakken.
- Leg ze in een ovenschaal & plaats 10′ in een oven op 180°C.
- Blus de champignons met de whisky & de room.
- Voeg het water & 1 eetlepel PH rundsbouillon toe.
- Roer goed & laat 10′ inkoken op stand 9.
- Leg na 5′ de kroketten in het mandje van de frituurketel
- Bak de kroketten 5′ tot ze knapperig & goudbruin zijn.