Categorie: Drankje

 • Snoep gezond: kindersangria

  Snoep gezond: kindersangria

  Vijfsterren sangria,  een roes drankje waar je groot en sterk van wordt! In de Moezelstreek gebruikte ik Traubensaft i.p.v. sap van blauwe druiven.

 • Zelfgemaakte limonade

  Zelfgemaakte limonade

  Rabarberlimonade vond ik in “De Kers”, HET TIJDSCHRIFT VOOR GEZONDE LEKKERNIJEN N° 20 van juli 2007.

 • Fruitige sprite

  Fruitige sprite

  Pink adventure uit kids in the kitchen, die ik bereidde op roefel in Aalst (waarover een artikel in Het Nieuwsblad) bracht mij op het idee voor frambozen-of aardbeienlimonade.

 • Kindermojito

  Kindermojito

  Ik vond ITALIAN MOJITO met CAMPARI, aangelengd met bruiswater in Smaak 45, van juni, juli, augustus. Ik vond limonadesiroop met munt. 2/3 limonadesiroop + 1/3 water is te zoet 1/3 limonadesiroop+ 2/3 water vind ik te flets 1/3 limonadesiroop+ 2/3 water + grenadine is te tesseire-achtig. Ik ging naar mijn bar & kwam op het idee om…

 • (Bob)mojito of citroencocktail

  (Bob)mojito of citroencocktail

  Daiquiri met suikerwater of citroenlimonade met munt & gember bracht mij op het idee om kindermojito met limoensiroop of citroendrank te maken.

 • Slaaplimonade

  Slaaplimonade

  Naar analogie met limoenwater maak ik priklimonade van agua limón. Hoe dat in zijn werk gaat testte ik uit, gewapend met het Ketnet doeboek2: Betweters.

 • Zoete citroencocktail

  Zoete citroencocktail

  Ik zocht  voor deze “Teisseire-papillon”cóctel (gezien in zonnekind vakantie & een variant op tropische shake in de wakkere muis, bijlage bij Het Nieuwsblad), maar ook in CULINARIA ESPÃNA.

 • Magische cocktail

  Magische cocktail

  Wordt “Assepoes” ooit gelukkig? Een speelse culinaire benadering van het bekend sprookje & de film Assepoes en de keukenprins. Een gans uur lekker kookplezier! 15 kinderen zijn onder begeleiding van 2 stiefzussen & ik, als boze stiefmoeder, alleen nog goed genoeg om zwaar huishoudelijk werk te doen in de keuken. De pompoenkoning verkondigt dat hij…