Naar analogie met limoenwater maak ik priklimonade van agua limón. Hoe dat in zijn werk gaat testte ik uit, gewapend met het Ketnet doeboek2: Betweters.
limoenwater voor 10 personen
Dit heb je nodig :
- 1 liter water
- 6 limoenen
- 20 klontjes suiker= 100 g
Verder: - een halve limoen
- suiker
of citroenlimonade
6 -7 grote citroenen voor 250 ml sap
200 – 250 g suiker
700 ml – 1 l (bruis)water
Verder:
2 limoenen of 1 citroen
ijsblokjes of bakpoeder
Werkwijze :
1 Pers de 6 limoenen of 7 citroenen uit.
2 Doe een bodempje water in een kleine kookpot.
Leg de 20 klontjes of 200 g suiker erin.
Breng het water aan de kook.
Los de suiker erin op.
3 Meng het suikerwater en het limoensap met 1l water of het gezeefd citroensap met 700 ml (1 l bruis)water in een maatbeker van 2 l.
4 Zet een deksel op de maatbeker.
Plaats in de koelkast.
5 Pers de halve limoen uit en giet het sap in een diep bord.
Doe de suiker in het andere diep bord.
Dompel het glas met de rand in het limoensap… …en daarna in de suiker.
of
6 Was de 2 limoenen of 1 citroen.
Snijd er op de plank mooie schijven van.
Maak een insnijding van het midden tot het rand.
7 Versier de glazen met een schijf ingesneden limoen of citroen en een rietje
Dien op
Doe een ijsblokje of niet met bruiswater: 1/4 koffielepeltje bakpoeder in de glazen. Giet de limoenlimonade in de glazen.
Men kan de nog lege glazen enkele minuten in de diepvries plaatsen, om een koele aanslag te bekomen.