Rabarberlimonade vond ik in “De Kers”,
HET TIJDSCHRIFT VOOR GEZONDE LEKKERNIJEN N° 20 van juli 2007.
Dit heb je nodig voor 5 personen:
250 ml limonadesiroop-90 ml limoensap-500 ml bru
Dit heb je nodig voor 1 Plopglas Limoenade:
- 55 ml limonadesiroop
- 20 ml sap van 1/2 limoen
- 110 ml bruiswater
1 l verse (rabarber)limonadesiroop met citrusfruit voor 18 personen
- (18 rabarberstokken)
- 500 ml water
- 800 g suiker
- 1 vanillestok
- 250 ml appelsiensap
- sap van 3 citroenen
***
Verder: - 9 limoenen
- 2 l bruiswater
- Voor de versiering:frambozen, aardbeien, takjes rode bessen
Werkwijze
- Maak de rabarber schoon.
- Snijd de stokken in kleine stukjes. Leg de stukjes rabarber in een vergiet dat past in de kookpot).
- maak suikersiroop met citrusfruit :
- Breng het water+ suiker + vanillestokken + appelsiensap + citroensap in een kookpot van minimum 5 l (het vuur op max) aan de kook.
- Verminder het vuur.
- Blijf erbij! Het schuim kookt een beetje over.
- (Hang het vergiet met de rabarberstukjes in de kookpot. Van zodra het water weer kookt, verwijder je het vergiet).
- Laat 10 minuten zwaar doorkoken.
- Laat afkoelen.
Voor 18 personen (4,050 l in 2 maatbekers van 2 l)
- 2 x 500 ml limonadesiroop .
- Voeg 2 x 180 ml sap van 4,5 limoenen toe
- Vul aan met 2 x 1 l bruiswater
- Leg een framboos in het glas
- Versier het glas met aardbeien & een takje rode bessen