Vijfsterren sangria, een roes drankje waar je groot en sterk van wordt! In de Moezelstreek gebruikte ik Traubensaft i.p.v. sap van blauwe druiven. Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 1 liter sap van witte druiven
- 2 sinaasappelen of 4 mandarijnen, zoals in mijn kookboek voor kinderen,
- 2 Royal Gala of jonagored
- 1 banaan
Werkwijze : 1 Giet het druivensap in een kom Als je fruit of groenten moet schillen, leg je best een oude krant op het werkblad, zo kan je alle afval in 1 keer in de vuilnisbak gooien en dat bespaart je wat opruimwerk achteraf. Het artikel over de tuinhulp in WEEKEND, bijlage bij het Nieuwsblad of gooi het op de composthoop. 2 Pel de mandarijnen. Snijd met een kaasmes de mandarijnen op een snijplankje in stukjes. Doe ze in de kom. 3 Haal het klokhuis uit de appel met een hartedief. Snijd de appel met een aardappelmes in 4 stukken. Schil de stukken met een fijnschiller.Snijd de appel in stukjes. Meng ze met een menglepel onder het sap. 4 Pel de banaan. Snijd ze met een mes zonder tandjes in schijfjes. Duw ze onder het sap. 5 Zet een deksel op de kom. Laat de Sangria op een koele plaats trekken Dien op: Verdeel met een pollepel de sangriaover 4 bekers. Geef er een koffielepel bij.