Zoete citroencocktail


Ik zocht  voor deze “Teisseire-papillon”cóctel (gezien in zonnekind vakantie & een variant op tropische shake in de wakkere muis, bijlage bij Het Nieuwsblad), maar ook in CULINARIA ESPÃNA.


Dit heb je nodig per 3 personen :

  • 6 sinaasappels
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels Tesseire grenadine
  • 100 ml ananassap
  • voor de versiering: ½ citroen-suiker-1/2 citroen

Werkwijze:

  1. Pers de sinaasappels (Opmerking : je kan ook sap uit dozen gebruiken.) & de citroen uit.
  2. Voeg de grenadinesiroop & het ananassap toe.
  3. Meng dit & verdeel het over de glazen. Doe een ijsblokje in het glas.
  4. Pers de halve citroen uit en giet het sap in een diep bord.
  5. Doe de suiker in het andere diep bord.
  6. Dompel het glas met de rand in het citroensap…
  7. …en daarna in de suiker.
  8. Was de citroen. Snijd er op de plank een mooie schijf van.
  9. Snijd met het mes de schijf in van de rand tot het midden.
  10. Versier het glas met de schijf ingesneden citroen en een rietje.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.