Ik zocht voor deze “Teisseire-papillon”cóctel (gezien in zonnekind vakantie & een variant op tropische shake in de wakkere muis, bijlage bij Het Nieuwsblad), maar ook in CULINARIA ESPÃNA.
Dit heb je nodig per 3 personen :
- 6 sinaasappels
- 1 citroen
- 2 eetlepels Tesseire grenadine
- 100 ml ananassap
- voor de versiering: ½ citroen-suiker-1/2 citroen
Werkwijze:
- Pers de sinaasappels (Opmerking : je kan ook sap uit dozen gebruiken.) & de citroen uit.
- Voeg de grenadinesiroop & het ananassap toe.
- Meng dit & verdeel het over de glazen. Doe een ijsblokje in het glas.
- Pers de halve citroen uit en giet het sap in een diep bord.
- Doe de suiker in het andere diep bord.
- Dompel het glas met de rand in het citroensap…
- …en daarna in de suiker.
- Was de citroen. Snijd er op de plank een mooie schijf van.
- Snijd met het mes de schijf in van de rand tot het midden.
- Versier het glas met de schijf ingesneden citroen en een rietje.