Categorie: carnaval

  • Gemarmerde cake

    Gemarmerde cake

    Ik leerde op 20.2.2012 kids  lekkere eetbare maskers maken. Het werd niet enkel smullen, maar ook zelf klaarmaken natuurlijk. Ik mailde de foto’s van de clown van Griekse  yoghurtcake  met citroen uit in een bakvorm (gekocht bij Aldi & na 60′ op 160°C in de heteluchtoven niet uiteen viel bij het ontvormen) naar de assistente…

  • Plopsavleessalade

    Plopsavleessalade

    Eten jullie ook een boterham met ham? In Het Bob de Bouwer magazine Nr. 71 vond ik lunchen met Bob & Titus.

  • Clowntjes van sandwichdeeg

    Clowntjes van sandwichdeeg

    Dit heb je nodig voor 18-19 clowntjes x100 gram:

  • Broodje préparé of gehakt

    Broodje préparé of gehakt

    Ik maak met rauwkost lekkere gezichtjes  van een halve pistolet met americain (100 kcal).

  • Feestelijke kaalkop

    Feestelijke kaalkop

    Vijfde maaltijd uit chefkids!

  • Pizza margarita?

    Pizza margarita?

    Ik vraag mij af of de zilveren lepel uitgetest is door kinderen. Ik vond het recept voor pizza napoletana te moeilijk. Ik constateerde dat ik bij stap 1 moet gaan kijken naar stap 1 bij pizza margherita. Daar moet ik voor de brugtechniek & klauwtechniek (waarbij wat ik eerst moet doen, het laatst staat) gaan…

  • Florentientjes à la Piet

    Florentientjes à la Piet

    tempereren = 30-32°C , adventkalenders vullen, afschrepen, boterpapier erop, 30′ in de koelkast, 1 x tak en de krokante & blinkende chocoladen medailles vielen eruit!

  • Bibbedee bobbedee boo-stafjes

    Bibbedee bobbedee boo-stafjes

    Ik geef de tip van Carluccio uit “eten in Italië”: wikkel flinterdun gesneden parmacotto rond grissini Torino in mijn door Koen Crucke gesigneerd “Heerlijk Italiaans” met maanzaadjes. Ik kan toveren mammie! Zou je willen weten hoe het er in  een les “magisch koken rond Harry Potter”, aan toe ging in mijn kokschool voor toverkookkunsten?