Bibbedee bobbedee boo-stafjes


Ik geef de tip van Carluccio uit “eten in Italië”: wikkel flinterdun gesneden parmacotto rond grissini Torino in mijn door Koen Crucke gesigneerd “Heerlijk Italiaans” met maanzaadjes.

Ik kan toveren mammie!

Zou je willen weten hoe het er in  een les “magisch koken rond Harry Potter”, aan toe ging in mijn kokschool voor toverkookkunsten?


Dit heb je nodig voor 34
broodstengels van pompoenpittenbrood:

  • 550 gram bloem Alpen
  • 10 gram verse gist
  • 12,5 gram boter
  • 1 1/2 koffielepel zout
  • 250 ml water


Werkwijze:

1 Zet alles klaar.
2 Weeg de bloem, de gist en de boter af.
3 Meet 125 ml water af.
4 Verwarm 125 ml water in een kleine kookpot tot het lauw is. Voel met je vinger.
5 Doe de gist en een beetje lauw water in een beker. Maak met 2 koffielepels de verse gist vloeibaar.
6 Zeef de bloem met het zout in een kom.
7 Maak in het midden een kuiltje.
8 Giet de vloeibare gist in de kuil.
9 Doe de rest van het water en de boter erbij.
10 Kneed goed met de mixer.
11 Dek het deeg af en laat 5 minuten rusten.

Verwarm de warmeluchtoven voor op 170°C
grissini:
1 Weeg porties van 25 gram deeg af.
2 Vet 2 bakplaten in.
3 Rol het deeg tot lange saucissen evenlang als de breedte van de bakplaat.

Leg ze op de bakplaten.
4 Laat de saucissen 15 minuten rijzen.
5 Bak de stengels 15 minuten in de heteluchtoven op 170°C.

Leg 2 paar pannenlappen boven elkaar.

Haal de bakplaat uit de oven.Laat ze afkoelen op een rooster. Dien ze op in een hoog glas.

,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.