tempereren = 30-32°C ,
adventkalenders vullen, afschrepen, boterpapier erop, 30′ in de koelkast, 1 x tak en de krokante & blinkende chocoladen medailles vielen eruit!
Dit heb je nodig:
- 400g + 200 g zwarte chocoladecallets
- (mini) M&M, & mini smarties
- cashewnoten
- 1 groot vel aluminiumfolie
Of
Bio studentenhaver uit Smaak 51 - 200g + 100 g Jacques callets
- zilverkleurige suikerparels
- 12 eetlepels mengeling van noten (Nuyts)
75 g rozijnen
75 g geconfijte gemberstukjes - 1 groot vel bakpapier
Zo ga je te werk :
fondantchocolade callets smelten op een heel licht vuurtje (stand 1!).
of
Vul een grote pan met water en breng dit aan de kook.
Zet een kleiner pannetje op het water en leg er de chocolade in.
De chocolade zal dan langzaam gaan smelten tot max 45°C = iets warmer dan lichaamstemperatuur (voelen met pink).
Wanneer de chocolade gesmolten is, haal je de pan van het vuur.
afkoelen tot 33°C door de helft koude callets beetje bij beetje toevoegen
Leg het vel aluminiumfolie mooi open op de tafel of werkblad.
Schep wat chocolade op een koffielepeltje.
Met een tweede koffielepeltje laat je de chocolade op de aluminiumfolie of bakpapier glijden,
zodat je een mooi hoopje krijgt.
Druk heel lichtjes
2 mini smarties voor de oogjes,
een M&M voor de neus
en een cashewnoot of M&M voor de mond in de chocolade.
of
1 hazelnoot of een halve okernoot,
enkele rozijnen,
een stukje gember
& zilverkleurige suikerparels.