Homegelegenheden carnaval Clowntjes van sandwichdeeg

Clowntjes van sandwichdeeg

Posted in : carnaval on by : Greet Tags:

Dit heb je nodig voor 18-19 clowntjes x100 gram:

  • 1 kg + 50 gram bloem
  • 75 gram verse gist
  • 180 gram gezouten boter
  • 105 gram suiker
  • 3 koffielepels zout
  • 3 dl melk
  • 3 eieren
  • verder
  • cashewnoten, chocoladedruppels of rozijnen
  • 1 ei

Werkwijze:
1 Zet alles klaar.
2 Weeg de bloem,
en de boter af.
3 Meet 4 dl melk af.
1 Verwarm de melk tot ze lauw is.
Doe de gist en een beetje lauwe melk in een beker.
Maak met 2 koffielepels
de verse gist vloeibaar.
2 Zeef de bloem met het zout en de suiker in een kom.
3 Maak in het midden
een kuiltje.
4 Giet de vloeibare gist in de kuil.
5 Doe de rest van
de melk, de eieren en de boter erbij.
6 Kneed goed
met de mixer.
7 Dek het deeg af en laat 20 minuten
rusten

3 De broodjes
8 Neem een bakplaat of aluminium folie.
Vet de bakplaat in.
9 Verdeel het deeg in porties van 2 maal 50 gram. (Indien het deeg plakt, doe je er een beetje bloem rond.)
10 Sla het deeg door.
12 Maak 50 g deeg eivormig voor het hoofd.
Leg het op de bakplaat of op bakpapier (aluminium folie).
13 Neem van het andere stuk deeg een deeltje weg en rol een dun worstje.
Maak hiermee een bril.
14 Rol nog een klein worstje voor de haarlok
Leg het op het voorhoofd.
15 Gebruik een cashewnoot voor de mond.
16 Duw een stukje deeg plat voor de tong.
17 Rol een stukje deeg wortelvormig voor het neusje.
18 Voor het haar:
Verdeel het resterend deeg in 2 stukken.
Rol ze uit met een pasta machine.
Draai ze daarna door het hulpstuk voor spaghetti.
Duw ze aan beide zijden van het hoofd.
Clowntjes van sandwichdeeg
19 Breek een ei in een kom.
Klop het los met een vork.
Smeer met een borstel de clowntjes in met ei.
20 Dek af (met een omgekeerde bakplaat.)
Laat nog een half uur rijzen.
Verwarm de warme lucht oven voor op 200 graden.

Bak de broodjes 12 minuten.
Laat ze afkoelen op een taartrooster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.