-
Wijnadvies bij fazant
Ik noteerde de garnituur bij fazantenborst met kweepeermoes & Cou farci au foie de canard: raapjes in porto, gestoofde witte kool, julienne van wortel en veenbessentaartje met peer of Royal Gala. Aangepaste wijnen:
-
Preisoep met sla
Ik verdeelde de slasoep in 2 en serveer de mijne gezeefd als aperitiefsoepje, zoals vorig jaar op het terras van ô plaisir des sens in Prayssac : lauw met slagroom, gepresenteerd in een glaasje met een koffielepel of rietje. De andere helft werkte ik af met een beetje lookpoeder, zoals in lekker veggie, en dien ze warm op als voorgerecht.
-
Tongen met curryroomsaus
Door zeeduivel met kerriesaus uit 100% Gordon Ramsay bereidde ik op oudejaarsavond het huwelijk van een ijzerbom met grietfilet als voorgerecht.
-
Fruitsalade en diabetes
Fruitsla op en top Belgisch!
-
Scampi “Tupperware”
scampi in saus met boursin cuisine kreeg ik op de magnetrondemonstratie (25.3.’99) van een demonstratrice.
-
tiramisu met advocaat
Op 24.1.2008 kreeg ik op de kookcursus van KWB Ertvelde, speculaastiramisu, die ik met advocaat vond in kids in the kitchen. Ik giet eens amaretto op de bovenste laag & serveerde dit recept op oudejaarsavond in 10 ovalen glaasjes.
-
Superamandelmacarons
Ik bak amandelmacarons “zonder eierdooier” uit Jeroen Meus kookt”, waarvoor ik het deeg op voorhand bereid en opdien met mascarpone-ijs & flinterdun gesneden ananas.
-
Fruit onder de grill
Ik faxte naar E. V. M. omdat ik (wegens een fout) witte chocolade weg liet in mijn feestrecept voor sinaasappelsabayon met peren gekookt in suikerwater, maar kreeg nooit antwoord. Door champagnesoep doorzocht ik mijn archieven & zette het recept voor chocoladesoep op punt.
-
mini vulcan of iglo
Ik bakte kriekentaart, een recept dat ik in 2001 kreeg van een bakker: Jacky Geerinckx.
-
Vietnamese nems “amora”
Ik vond varkensrolletjes met finettes in filodeeg in het boekenmagazine van Lannoo en heb een Vietnamees feestrecept: lenterolletjes op Indonesische wijze (dat ik kreeg op het Salon van de gastronomie in Brugge) één keer als aperitiefhapje geserveerd, maar ik kon mij niet meer herinneren hoe ik Chinese loempia klaarstoomde…