-
Doornikse salade
In Doornik is verloren maandag de dag voor vrienden-& familiefeesten waarbij iedereen bij aankomst een kaartje trekt met een rol zoals wijnschenker, koning, clown… Het voorgerecht bestaat uit Doornikse sla met alle soorten mogelijke groenten zoals sla, witloof, rode kool & selder, maar ook appels & noten. Het hoofdgerecht is steevast in bier gestoofd konijn met…
-
Spirellisalade in de brooddoos
Op ketnet vond ik camping salade uit Koken met bugs Bunny & Co: schelpjespasta met tonijn of cocktailworstjes.
-
Marmereiersalade
Ik belde Rose, voor wie ik jarenlang tegen ons paasknutsels ajuinschillen verzamelde om gekleurde eieren te koken, om te vragen of deze werkwijze uit het koekboek van Vos en haas klopt. Haar reactie: ” Hoe gaan die er uitzien vanbinnen? Paars, & rood of groen?” Wel, het water was na 1 uur uitgekookt, de eierdooiers…
-
Eiersalade in ’t kabouterbos
tuinhulp in het Nieuwsblad Met scharreleieren bereide garnaal-eiersla op ketnet. Ontdek oma’s straffe kost op een bospicknick.
-
Eiersla in de brooddoos
Ik bereidde een eier-bellinoslaatje met een light sausje op een bedje van 45 g veldsla met anchovis & (te zoute) zwarte olijven of vleermuisogen uit wakkere muis. Ze was lekker, maar oogde niet mooi. Ik at salade nicoise met dressing in mercadial te Puy-l’évèque, in Het laatste nieuws, en vond een manier om ze te presenteren.
-
Plopsavleessalade
Eten jullie ook een boterham met ham? In Het Bob de Bouwer magazine Nr. 71 vond ik lunchen met Bob & Titus.
-
Bonnebonnebonne zalm
Ik vond gebakken zalm met spirellisalade & light vinaigrette. Dit sausje met tuinkruiden is een eigen creatie, naar een idee van chef Stef van Eetablissement “De Cluysenaer. Ik las in Food in action nummer 03 dat je alleen voor pastasalade de biodeegwaren moet spoelen.
-
Duo van buffetsalade
Ik zat vorig jaar op een terras in Murcia, had zin in een slaatje en wilde ENSALADILLA RUSA van de kaart bestellen. Toen zei mijn man: “Kijk die mensen zijn ervan aan het eten, het is niet wat jij je ervan voorstelt”. Gisteren werd het ook aan de tapasbar in een restaurant verkocht. Eddy legde in el rais uit dat de basis…