Ik zat vorig jaar op een terras in Murcia, had zin in een slaatje en wilde ENSALADILLA RUSA van de kaart bestellen. Toen zei mijn man: “Kijk die mensen zijn ervan aan het eten, het is niet wat jij je ervan voorstelt”. Gisteren werd het ook aan de tapasbar in een restaurant verkocht. Eddy legde in el rais uit dat de basis voor Russische salade met tonijn uit “Heerlijk Spaans”, dat Koen Crucke signeerde, aardappelen is.
Pasta- & aardappelsalade met cocktailworstjes, gezien op avs, bracht mij op op het idee om voor een lunchpakket of picknick
krab-aardappelsalade met mimosa van ei op te splitsen in 2 recepten: Tartaar-aardappelsalade met knacki & whiskysaus-spirellisalade met tonijn.
Soubry plop kids pastasalade met tonijn & cocktailsaus in de brooddoos.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 3 spl mayonaise met citroen
- 1 eetlepel room
- Worcestersaus- mespunt cayennepeper
- zout- 1 spl ketchup-1/2 spl whisky
- 1 blikje van 250g =185 g tonijn (uitgelekt)
400 g soubry kids pasta
Werkwijze :
Breng 4 l water (1l/100 g) aan de kook.
Voeg olie (tegen overkoken) en zout als het water kookt toe.
Doe de pasta in de pot als het water terug kookt , roer en zet een deksel op de pot tot het water terug kookt.
Kook de pasta beetgaar zonder deksel. (Kijk op de verpakking
hoelang de pasta moet koken.)
Zet de pan van het vuur en laat 1 minuut rusten.
Laten uitlekken in een vergiet. Spoel met koud water.
1 Klop de room licht stijf.
2 Meng tomatenketchup, peper, zout, whisky, en 1 spl room onder 3 spl mayonaise. Breng op smaak met worcestershiresaus
3 Meng de tonijn onder de cocktailsaus
4 Meng de tonijn met cocktailsaus voorzichtig door de pasta.
Aardappelsalade met knacki worsten
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 8 knacki original
- 8 aardappelen-zout
- 1 bussel lente-uitjes
- Tartaarsaus :
- 300 ml Amora mayonaise
- 1 heel fijn gesneden sjalot & 3 spl bieslook
- 3 spl heel fijn gehakte peterselie
- (iets minder dan de rest) met moulinette gemalen kervel
- evt. citroensap
Gibiene: idem + fijn gesneden kappertjes, 4 spl in blokjes gesneden augurkjes & (met een mes) apart gehakt wit en dooier van 3 hard gekookte eieren
Gekookte aardappelen:
Werkwijze :
1 Leg een oude krant op het werkblad. Schil de aardappelen. Leg ze in een vergiet.
2 Snijd ze in 4 stukken. Zet het vergiet op een bord. Spoel ze.
3 Vul een kookpot tot de helft met water.
4 Doe er een koffielepel zout in.
5 Breng het water aan de kook.
6 Leg de aardappelen in het kokend water. Zet een deksel op de kookpot. Kook de aardappelen 20′.
7 Zet een vergiet in de gootsteen. Giet de aardappelen in het vergiet.
8 Laat ze afkoelen. Snijd de aardappelen in blokjes.
9 Doe de aardappelen in een kom.
Gibienne
werkwijze:
Kook de eieren hard met de Tristar eierkoker. Laat de eieren schrikken door te spoelen met koud water .
Pel de eieren.
Hak (met een mes) wit en dooier van 2 hard gekookte eieren apart.
Hak de peterselie.
Meng de ingrediënten voor tartaar met fijn gesneden kappertjes, 4 spl in blokjes gesneden augurkjes & mimosa van 3 hard gekookte eieren
Snijd de worstjes in schijfjes
Meng de aardappelen, worstjes, gesnipperde lente-uitjes & gibiene door elkaar.