Eiersalade in ’t kabouterbos


tuinhulp in het Nieuwsblad
Met scharreleieren bereide garnaal-eiersla op ketnet.
Ontdek oma’s straffe kost op een bospicknick.

Originele voorleestip:
Lees voor uit Hè nee & wel ja en ga nadien aan de slag in de keuken.
Maak vb.toastjes met salade van hard gekookt ei met de allerkleinsten

Dit heb je nodig voor 6 personen:

  • 1 grote eetlepel mayonaise met citroen
  • toostjes
  • 3 hard gekookte eierdooiers
  • 1 kleine sjalot
  • 1 eetlepel gemalen peterselie
  • voor de versiering:
  • fijngehakt hard gekookt wit van ei
  • (30 g garnalen) -peterselie

Werkwijze :
1 Hard gekookte eieren:

Prik een gaatje in de bolle kant van de eieren.
Leg de eieren in een pannetje.
Zet ze onder(koud) water.
Breng het water aan de kook.
Laat ze 8 à 10 minuten koken. (Reken vanaf het kookpunt van het water.)
Laat koud water over de eieren stromen(=schrikken).

Of plaats de eieren met het gaatje naar boven in de eierkoker.
Vul het maatbekertje met water tot aan de maatstreep voor hard gekookte eieren.
Giet het water in de eierkoker.
Steek de stekker in het stopkontact.
Laat na het signaal koud water over de eieren stromen(=schrikken.)

3 Pel de eieren.

Snijd de eieren overlangs door.

4 Haal de dooiers eruit.
Zet de halve witten van ei opzij.

5 Prak de dooiers met een vork.
6 Knip de peterselie zonder steeltjes met een schaar klein. Was de peterselie. Droog met een keukenhanddoek. Knip de peterselie met een schaar fijn in een glas.

7 Pel de sjalot. Snipper ze op een plank met een aardappelmes fijn.
8 Meng 1 grote eetlepel mayonaise,
geprakte eidooier,
sjalot en 1 eetlepel gemalen peterselie.

9 Opdienen:

Hak het wit van ei fijn.
Besmeer toostjes met eiersalade.
Versier met fijngehakt hard gekookt wit van ei (garnalen) & peterselie.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.