Spirellisalade in de brooddoos


Op ketnet vond ik camping salade uit Koken met bugs Bunny & Co: schelpjespasta met tonijn of cocktailworstjes.

 

Dit heb je nodig voor 6 personen:

  • 500 g fusilli of Soubry kids pasta (2 x 250 g) uit de voorraadkast
  • 214 ml Macedoine
  • 2 blikjes van 210 g= 6 cocktailworstjes per persoon
  • 78,5 g mayonaise
  • 214 g boontjes in blik
  • 1/2 tomaat of 6 kerstomaatjes pp

    of

Dit heb je nodig:

  • 140 g spirelli of 140 g Soubry kids pasta uit de voorraadkast
  • 60 ml Macedoine
  • 185 g uit gelekte  tonijn in eigen nat
  • of 1 blikje van 250 g = 6 cocktailworstjes per persoon
  • 22 g mayonaise
  • 60g boontjes in blik
  • 1/2 tomaat of 6 kerstomaatjes pp

Werkwijze:

Breng ruim water(1 l/100 g) aan de kook.
Voeg olie (tegen overkoken) en zout als het water kookt toe.
Doe de pasta in de pot als het water terug kookt, roer en zet een deksel op de pot tot het water terug kookt.
Kook de pasta beetgaar zonder deksel. (Kijk op de verpakking hoelang de pasta moet koken.)
Zet de pan van het vuur en laat 1 minuut rusten.
Laten uitlekken in een vergiet.
In food in action nummer 3 van juni-augustus 2009 vond ik bij  “Pasta koken: Italiaanse confidenties”, dat je enkel voor pastasalade de pasta moet spoelen met koud water.
Laat afkoelen
Meng met de andere ingrediënten

Pastasalade met toijn & gibienne

of Napolislaatje gezien in Smaak 46!

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 1 broccoli
  • 4 tomaten
  • 1 blikje van 250g =185 g tonijn (uitgelekt)
  • ¼ l blikje erwtjes (uitgelekt)
  • 40 g soubry kids pasta
    • 3 hard gekookte eieren
    • 300 ml Amora mayonaise
    • 1 heel fijn gesneden sjalot
    • 3 spl bieslook
    • 3 spl heel fijn gesneden peterselie
    • (iets minder dan de rest) met moulinette gemalen kervel
    • evt. citroensap
    • gesneden kappertjes
    • 4 spl in blokjes gesneden augurkjes

      werkwijze:
      mimosa van ei
      Kook de eieren hard met de Tristar eierkoker. Laat de eieren schrikken door te spoelen met koud water .
      Pel de eieren.
      Hak (met een mes) het wit en dooier van 3 hard gekookte eieren apart.
      Hak de peterselie.

      Remouladesaus:

      Meng de ingrediënten voor tartaarsaus
      met fijn gesneden kappertjes,
      4 spl in blokjes gesneden augurkjes

      broccoli:
      Verwarm water tegen de kook aan. Het water mag niet in beweging zijn. Doe er 1 koffielepel zout in.
      Was de broccoli onder stromend water.
      Leg de brocoli in een vergiet. Zet het vergiet op een bord.
      Verdeel de broccoli in roosjes. Laat de broccoli gaar worden in het water.
      Haal het vergiet met de broccoli erin, uit de pastapot. Spoel met koud water.

      4 tomaten ontvellen = geconcasseerde of dobbelsteentjes van tomaten van bomma Huysentruyt in 20′
      Breng in een pannetje water aan de kook.
      Snijd een kruis in de tomaat.
      Snijd het kontje uit de tomaat.
      Leg de tomaat in water dat gekookt heeft.
      Tel van 21 tot 31. Haal de tomaat uit het water.
      Spoel onder stromend koud water.
      Pel ze.
      Snijd de tomaat in 4
      Ontdoe ze met je duim van de pitjes
      Leg ze omgekeerd op een handdoek en snijd op een plank in stukjes. Leg ze in een kommetje.
      Zet opzij.
      Breng 1/2 l water aan de kook. Voeg zout en olie (tegen overkoken) toe.
      Kook de pasta beetgaar. (Kijk op de verpakking hoelang de deegwaren moet koken.)
      Zet de pan van het vuur en laat 1 minuut rusten.
      Laten uitlekken in een vergiet.
      Spoel met koud water.Meng de tonijn + erwtjes onder de Gibienne

      Opdienen in een glaasje:
      / _________/ < 6 Versier met bieslook
      / ________/ <5
      tonijn + Gibienne
      / _______/ <4
      mimosa van ei
      / ______/ <3
      geconcasseerde tomaat
      / _____/ <2
      broccoli
      /_____/ <1
      Pasta

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.