Ik bereidde een eier-bellinoslaatje met een light sausje op een bedje van 45 g veldsla met anchovis & (te zoute) zwarte olijven of vleermuisogen uit wakkere muis. Ze was lekker, maar oogde niet mooi. Ik at salade nicoise met dressing in mercadial te Puy-l’évèque, in Het laatste nieuws, en vond een manier om ze te presenteren.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 6 hardgekookte eieren
- 250 g kerstomaatjes
- Slaharten of 75 g veldsla
- 1 zakje knorr salad mix vinaigrette
- 3 eetlepels water
- 3 eetlepels mayonaise
Werkwijze
1 Hard gekookte eieren:
Prik een gaatje in de bolle kant van de eieren.
Leg de eieren in een pannetje.
Zet ze onder(koud) water.
Breng het water aan de kook.
Laat ze 8 à 10 minuten koken.(Reken vanaf het kookpunt van het water.)
Laat koud water over de eieren stromen(=schrikken).
Pel de eieren warm.
2 Eieren in partjes snijden.
Doe ze in een kom met de kerstomaatjes
3. Bereid de light vinigrette (Dit sausje is een eigen creatie, naar een idee van chef Stef van Eetablissement “De Cluysenaer.).
Rol met een klopper tussen je handen.
4 Meng de light vinaigrette door het ei & de tomaat
5 Serveer als lunchpakket op een bedje van slaharten of veldsla.
Geef er Rosé , Sidi, Brahim of Merlot 2005 bij.