-
Minute maid cocktails
Door Minute Maid Nova Cocktail & DISARONNO driver kwam ik op het idee voor 2 gekoelde & getrokken aperitieven: Minute Maid multivitamines-BACARDI of VODKA-AMARETTO cocktail.
-
Porto maken
Ik nam dit recept van Hildegard Termont om zelf overheerlijke porto te maken mee op vakantie. Ik vertaalde het recept in château Latuc & Jean-François zei: “ça est vin de noix”. Als apéro bij Jean-Marie dronk ik op 10.8.2012 vin de noix van 7 jaar oud en kreeg een kopie van het recept, dat een…
-
Druiven opleggen
Ik kwam op het idee om zelf kleine druiven uit eigen tuin op te leggen in TRIPLE SEC BEAULIEU 35%vol & Cockney’s Triple Sec 28% vol, zonder toegevoegde suiker, en ga deze herfst als digestiefje eens proeven.
-
Marina’s cocktail
Op een kookles serveer ik één van mijn aperitieven met martini, die ik kreeg van tupperware presentatrice Ryde marina (Brugge).
-
SHERIDAN’S au café glacé
Door ijskoffie in Spelen met warm & koud, Smaak Special nummer 8 van maart 2008 kwam ik op het idee voor amaretto coffee (gezien in De Zondag) glacé met SHERIDANS COFFEE LAYERED LIQUEUR & Carte d’Or Passion au café.
-
(Bob)mojito of citroencocktail
Daiquiri met suikerwater of citroenlimonade met munt & gember bracht mij op het idee om kindermojito met limoensiroop of citroendrank te maken.
-
agua de Valencia
Ik liet één van mijn liefdescocktails: hot passion shake, gezien in Benidorm & mijn restaurant 2009 (dat ik mij aanschafte op Lannoo’s boekenmarkt), een uurtje staan en er ontstaan vanzelf laagjes!
-
Verbeterde wortegemsen
Ik ben benieuwd of sommigen verbeterde wortegemsen nog herkennen, want ik kreeg het recept lang geleden op een kookdemonstratie.
-
bob cocktail
Ik vond een sapje met feeststrik als basis voor Vit C Cocktail, die ik op poten zette, dankzij BLEND SUMMER (WIMS MOCKTAIL N/A uit Smaak 45).