Door Minute Maid Nova Cocktail & DISARONNO driver kwam ik op het idee voor 2 gekoelde & getrokken aperitieven: Minute Maid multivitamines-BACARDI of VODKA-AMARETTO cocktail.
Categorie: Cocktail
Porto maken
Ik nam dit recept van Hildegard Termont om zelf overheerlijke porto te maken mee op vakantie. Ik vertaalde het recept in château Latuc & Jean-François zei: “ça est vin de noix”. Als apéro bij Jean-Marie dronk ik op 10.8.2012 vin de noix van 7 jaar oud en kreeg een kopie van het recept, dat een… Meer lezen over Porto maken
Druiven opleggen
Ik kwam op het idee om zelf kleine druiven uit eigen tuin op te leggen in TRIPLE SEC BEAULIEU 35%vol & Cockney’s Triple Sec 28% vol, zonder toegevoegde suiker, en ga deze herfst als digestiefje eens proeven.
Marina’s cocktail
Op een kookles serveer ik één van mijn aperitieven met martini, die ik kreeg van tupperware presentatrice Ryde marina (Brugge).
SHERIDAN’S au café glacé
Door ijskoffie in Spelen met warm & koud, Smaak Special nummer 8 van maart 2008 kwam ik op het idee voor amaretto coffee (gezien in De Zondag) glacé met SHERIDANS COFFEE LAYERED LIQUEUR & Carte d’Or Passion au café.
(Bob)mojito of citroencocktail
Daiquiri met suikerwater of citroenlimonade met munt & gember bracht mij op het idee om kindermojito met limoensiroop of citroendrank te maken.
agua de Valencia
Ik liet één van mijn liefdescocktails: hot passion shake, gezien in Benidorm & mijn restaurant 2009 (dat ik mij aanschafte op Lannoo’s boekenmarkt), een uurtje staan en er ontstaan vanzelf laagjes!
Verbeterde wortegemsen
Ik ben benieuwd of sommigen verbeterde wortegemsen nog herkennen, want ik kreeg het recept lang geleden op een kookdemonstratie.
bob cocktail
Ik vond een sapje met feeststrik als basis voor Vit C Cocktail, die ik op poten zette, dankzij BLEND SUMMER (WIMS MOCKTAIL N/A uit Smaak 45).