Verbeterde wortegemsen


Ik ben benieuwd of sommigen verbeterde wortegemsen
nog herkennen, want ik kreeg het recept lang geleden op een kookdemonstratie.
Dit heb je nodig:

  • 1 fles Wortegemsen citroenjenever
  • 6 citroenen
  • 20 klontjes suiker (100g)
  • Een halve citroen
  • suiker
  • 2 citroenen
  • ijsblokjes

 

1 Pers de citroenen uit

2 Doe een bodempje warm water in een kleine kookpot. Los de 20 klontjes suiker erin op.

3 Meng het suikerwater en het citroensap met de Wortegemsen in een maatbeker van 2l.

4 Zet een deksel op de maatbeker.

Plaats in de koelkast.

De versiering

1 Pers de halve citroen uit en giet het sap in een diep bord.

Doe de suiker in het andere diep bord.

Dompel het glas met de rand in het citroensap, en daarna in de suiker.

2 Was de citroen. Snijd er op de plank mooie schijven van.

Maak een insnijding van het midden tot de rand.

3. Versier de glazen met een schijf ingesneden citroen en een rietje.

4 Dien op

Doe een ijsblokje in de glazen.

Giet het sap in de glazen.
Men kan de nog lege glazen enkele minuten in de diepvries plaatsen, om een koele aanslag te bekomen.

 

 

,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.