Door ijskoffie in Spelen met warm & koud, Smaak Special nummer 8 van maart 2008 kwam ik op het idee voor
amaretto coffee (gezien in De Zondag) glacé met SHERIDANS COFFEE LAYERED LIQUEUR & Carte d’Or Passion au café.
Dit heb je nodig
- 2 dl Sterke koffie
- 250 g Carte d’Or koffie light ijs of Passion au café
- 250 ml slagroom
- 50 g bloemsuiker (vanillesuiker)
- cacao
- SHERIDAN’S COFFEE LAYERED LIQUEUR
Werkwijze
- Maak sterke koffie.
Laat ijskoud worden. - Klop 250 ml slagroom met 50 g bloemsuiker & 1 zakje vanillesuiker
- Vul voor de versiering een garneerspuit met slagroom.
Doe het carte d’or mokka-ijs, de opgeklopte room + 2 eetlepels koffielikeur in een blender.
Giet in hoge glazen.
Werk af met de slagroom.
Bestrooi met cacao