Porto maken


Ik nam dit recept van Hildegard Termont om zelf overheerlijke porto te maken mee op vakantie. Ik vertaalde het recept in château Latuc & Jean-François zei: “ça est vin de noix”. Als apéro bij Jean-Marie dronk ik op 10.8.2012 vin de noix van 7 jaar oud en kreeg een kopie van het recept, dat een beetje afwijkt.
Als afscheid kreeg ik de fles vin de noix.

ingrediënten:

  • 1l alcohol (90°)
  • 5l tafelwijn ( ong 7 flessen gewone rode wijn)
  • 1kg suikerklontjes
  • 15 okkernoten, moeten nog met groene bolster en al in het mengsel gedaan worden.

Je neemt best verse noten. Dat wil zeggen dat je geen noten neemt die al 3 dagen zijn afgevallen. Neem noten die aan de boom hangen en verwerk ze onmiddellijk.

bereiding:

In de maand augustus ( of vroeger) de noten halveren en alles mengen.

Drie maanden bewaren in groot recipiënt, mag een plastieken (ik denk niet dat een vierkante een probleem zal zijn) goed afsluitbare ton van buurtslagers

en wekelijks schudden zodat er minder bezinksel ontstaat is wel de boodschap.

Na 3 maanden alles filteren en op flessen trekken.

3 tot 5 jaar wachten voor eerste consumptie.

Santè!


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.