Tempura van Sergio & aïoli

In De keuken van Spanje van Beverly Leblanc wordt scampi fritti in bloem gewenteld, en met het beslag “zonder ei” voor pescadito frito wordt niets gedaan. In “Het Nieuwsblad Magazine” deed Sergio niets met de bloem! Wijntip: Wit, Pinot blanc 2007, Collection privée, Cave d’Ingersheim van bij Delhaize.

Vietnamese nems “amora”

Ik vond varkensrolletjes met finettes in filodeeg in het boekenmagazine van Lannoo en heb een Vietnamees feestrecept: lenterolletjes op Indonesische wijze (dat ik kreeg op het Salon van de gastronomie in Brugge) één keer als aperitiefhapje geserveerd, maar ik kon mij niet meer herinneren hoe ik Chinese loempia klaarstoomde…

kaassoezen

Ik zal de verse ovenhapjes: hartige soezen met kaassaus (geadviseerd door VLAM ) niet vlug meer vergeten, want het recept heeft voeten in de aarde…

Bieslookpersilladerolletjes

Als mondvermaak voor de receptie en een Zwitserse kinderfondueparty bourguignonne (met hypermoderne wereldwijn: Shiraz 2006 Lindemans Bin 50, Australië) kook ik  met hoeve- en streekproducten.