Kaasramequin met serranoham
Dit heb je nodig:
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
- 50 gram emmentaler kaas
- 40 gram gemalen parmezaanse kaas
- 70 gram gemalen Gruyère
- 250 ml melk
- 240 g Serranoham
- cayennepeper
- nootmuskaat
- 1/2 koffielepel zout
- 1 klein wit brood
- 6 eieren
- 1 pakje paneermeel van 200 g
- frituurvet
Werkwijze:
- Zet alles klaar.
- Weeg de bloem, de boter en de gemalen kaas af met de weegschaal.
- Meet de melk af in een maatbeker.
- Smelt de boter zachtjes in een pan.
- Doe er de bloem bij.
- Roer met een garde of klopper tot dit gaat borrelen.
- Roer er de melk met kleine beetjes tegelijk doorheen.
- Laat 1 minuutje doorkoken.
- Tijdens het warmen wordt de saus dikker. Blijf roeren zodat er geen klontjes komen
- Als de saus kookt, zet je het vuur laag. en laat de saus pruttelen tot hij dik en romig is.
- Snijd de Serranoham op plank in stukjes. Meng de ham met een houten lepel door de saus.
- Voeg caeyennepeper, nootmuskaat en zout toe. Roer de kaas erbij.
- Haal dan de pan van het fornuis.
- Neem de sneden brood.
- Prik er met koekjesvormpjes figuurtjes uit.
- Schep nu de kaassaus op de broodjes
- met behulp van 2 koffielepels.
- Splits de eieren: tik met een ei op de rand van een diep bord tot er een barst in het ei is.
- Maak met je vinger een gat in het ei.
- Laat het wit van het ei in een diep bord lopen.
- Neem 2 vorken boven elkaar.
- Klop het eiwit ermee los.
- Doe paneermeel in een ander diep bord.
- Rol met een vork de ramequins eerst door het eiwit en dan door het paneermeel.Opmerking: Dit gerecht kan je invriezen.
Ontdooi de ramequins niet voor je ze bakt! - Verwarm de frituurpan op 180°C.
- Leg de ramequins in het mandje van de frituurpan. Bak de kaasramequins in frituurvet.
- Dien op: Geef er een servet bij.