Ik maakte foto’s van de overheerlijke kaaskoekjes van Jeroen op 30.11.2011, die in de wakkere muis van 8.1.2011 met tekeningen geïllustreerd zijn, en probeerde ze zonder ei.
Dit heb je nodig:
- 50 g bloem
- 50 g boter
- 50 g gemalen gruyère
Werkwijze:
- Weeg de kaas, boter & bloem af,
- meng & kneed
- tot een bol.
- Was je handen!
- Wikkel de bol in folie & plaats een half uur in de koelkast.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 160°C
- Duw de bol plat en steek er met een uitsteekvormpje 6 hartjes uit.
- Leg bakpapier op een bakplaat. Leg er de koekjes in de vorm van een klavertje op. Rol een steeltje van het deeg.
- Bak 20 minuten.
- Laat ze afkoelen op een rooster.
In sterrrenrestaurant ‘’t convent kreeg ik op 29.11.2008 een bos eetbare bloemen gepresenteerd in een hoog dreupelglaasje, bij het aperitief. Van chef Rudy de Volder kreeg ik de tip dat ze met Passendale gemaakt waren.
Ik probeerde ze zoals in tussen peter en pan, en het bakpapier vloog in brand. Met Père Joseph, gezien in WEEKEND van 8.12.2012, op de bodem van een Tefal springvorm lukken ze wel!
krokante kaaskoekjes
Werkwijze:
Verwarm de grill van de oven voor op maximum.
Prik met een klein glaasje cirkels uit de kaas.
Leg ze ver van elkaar op de bodem van een Tefal springvorm.
Steek er een tandenstoker in.
Plaats de kaaskoekjes 3 minuten onder de grill.
Onmiddellijk losmaken.
In Smaak 49 van juni-september 2009 vond ik dat parmezaankoekjes 10 minuten op 180°C worden gebakken