-
Paasknutsels: klokken
Kokkerellen rond het thema pasen & paasklokjes van sandwichdeeg maakten.
-
Paasknutsels: paashaas
Deze hoeveelheid voor een ei voor Paultje Paashaas, een recept van Roland Van Renterghem, heb ik ook gezien voor 1 paasbrood.
-
Kuiken van witte karamel
In HANDIGE HANDJES vond ik paasknutsels. Ik herkende in piepkuikentjes van wit chocoladedeeg mijn botercaramellen, die ik maakte op 6.3.2009 voor Jana.
-
Snoepjesklok
Door chocoladetaartje in Spelen met warm & koud, Smaak Special nummer 8 kwam ik op het idee om paasgebak van moelleux van chocolade te bakken. Door HOP versierde ik de paascake met smarties of, zoals in Sergio feest, met M&M.
-
Marmereiersalade
Ik belde Rose, voor wie ik jarenlang tegen ons paasknutsels ajuinschillen verzamelde om gekleurde eieren te koken, om te vragen of deze werkwijze uit het koekboek van Vos en haas klopt. Haar reactie: ” Hoe gaan die er uitzien vanbinnen? Paars, & rood of groen?” Wel, het water was na 1 uur uitgekookt, de eierdooiers…
-
Champignonneke & Pietkuiken
kuikens van chocolade – of rozijnenbrood moet je weten zo lekker om op te eten.
-
Paashazen
haasjes om je buikje mee te vullen Dat wordt smullen.
-
Amandeltaart
Bij lieveheersbeestjes in knutselen voor kinderen nr. 19 staat: “roer alle ingrediënten voor quatre quart = 4/4 cake door elkaar”! Ik geef de correcte werkwijze. Tip van Peter Goossens: Je hebt een hele week om te oefenen!
-
Gerezen briochedeegfiguurtjes
Is ’t weer aan ’t druppelen? Of schijnt de zon? Honger krijg je in elk geval. Duik daarom in de keuken om lekkere hartige broodjes te maken en eens een ideale boterham te eten: besmeer zuurdesembrood met 100 g platte kaas+1 eetlepel versnipperde bieslook, 1/2 eetlepel gehakte peterselie + 1/2 versnipperde sjalot & peper en werk…