Kuiken van witte karamel

Kuiken van witte karamel

In HANDIGE HANDJES vond ik paasknutsels.
Ik herkende in piepkuikentjes van wit chocoladedeeg mijn botercaramellen, die ik maakte op 6.3.2009 voor Jana.

Ingrediënten voor 1 paaskuikentje:

  • 45 g bloemsuiker
  • 2 eetlepels (= 2 x 15 g) vloeibare honing
  • 47 g  witte chocolade (2 repen)
  • verder: chocoladedruppels

Werkwijze
1 Weeg de bloemsuiker, chocolade  af.
2 Doe de witte chocolade & 1 eetlepel honing  in een pannetje en smelt op bain marie. Neem het pannetje van het vuur.Roer er de bloemsuiker onder. Voeg 1 eetlepel honing toe. Kneed tot een bol. Was je handen!

3 Verdeel het deeg onmiddellijk in porties van 2 maal 60 gram.
4 Maak 60 g  deeg eivormig voor het lijfje.
Leg het op bakpapier.
5 Neem 20 g van 60g deeg weg.
Maak hiervan een bolletje voor het kopje
6 Duw 2 bolletjes deeg van 5 g plat voor het bekje. Zet het bekje open met je vinger.
7 Maak 10 g deeg eivormig.
Duw de bovenkant plat. Maak hiervan de vleugel.
8 Rol 2 bolletjes deeg van 5 gram tot een saucisse voor de poten.
Was je handen!
9 Maak een oogje met een chocoladedruppel.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.