Kuiken van witte karamel


In HANDIGE HANDJES vond ik paasknutsels.
Ik herkende in piepkuikentjes van wit chocoladedeeg mijn botercaramellen, die ik maakte op 6.3.2009 voor Jana.

Ingrediënten voor 1 paaskuikentje:

  • 45 g bloemsuiker
  • 2 eetlepels (= 2 x 15 g) vloeibare honing
  • 47 g  witte chocolade (2 repen)
  • verder: chocoladedruppels

Werkwijze
1 Weeg de bloemsuiker, chocolade  af.
2 Doe de witte chocolade & 1 eetlepel honing  in een pannetje en smelt op bain marie. Neem het pannetje van het vuur.Roer er de bloemsuiker onder. Voeg 1 eetlepel honing toe. Kneed tot een bol. Was je handen!

3 Verdeel het deeg onmiddellijk in porties van 2 maal 60 gram.
4 Maak 60 g  deeg eivormig voor het lijfje.
Leg het op bakpapier.
5 Neem 20 g van 60g deeg weg.
Maak hiervan een bolletje voor het kopje
6 Duw 2 bolletjes deeg van 5 g plat voor het bekje. Zet het bekje open met je vinger.
7 Maak 10 g deeg eivormig.
Duw de bovenkant plat. Maak hiervan de vleugel.
8 Rol 2 bolletjes deeg van 5 gram tot een saucisse voor de poten.
Was je handen!
9 Maak een oogje met een chocoladedruppel.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.