In HANDIGE HANDJES vond ik paasknutsels.
Ik herkende in piepkuikentjes van wit chocoladedeeg mijn botercaramellen, die ik maakte op 6.3.2009 voor Jana.
Ingrediënten voor 1 paaskuikentje:
- 45 g bloemsuiker
- 2 eetlepels (= 2 x 15 g) vloeibare honing
- 47 g witte chocolade (2 repen)
- verder: chocoladedruppels
Werkwijze
1 Weeg de bloemsuiker, chocolade af.
2 Doe de witte chocolade & 1 eetlepel honing in een pannetje en smelt op bain marie. Neem het pannetje van het vuur.Roer er de bloemsuiker onder. Voeg 1 eetlepel honing toe. Kneed tot een bol. Was je handen!
3 Verdeel het deeg onmiddellijk in porties van 2 maal 60 gram.
4 Maak 60 g deeg eivormig voor het lijfje.
Leg het op bakpapier.
5 Neem 20 g van 60g deeg weg.
Maak hiervan een bolletje voor het kopje
6 Duw 2 bolletjes deeg van 5 g plat voor het bekje. Zet het bekje open met je vinger.
7 Maak 10 g deeg eivormig.
Duw de bovenkant plat. Maak hiervan de vleugel.
8 Rol 2 bolletjes deeg van 5 gram tot een saucisse voor de poten.
Was je handen!
9 Maak een oogje met een chocoladedruppel.