Snoepjesklok


Door chocoladetaartje in Spelen met warm & koud, Smaak Special nummer 8 kwam ik op het idee om paasgebak van moelleux van chocolade te bakken. Door HOP versierde ik de paascake met smarties of, zoals in Sergio feest, met M&M.


Dit heb je nodig voor 1 paasklok of 4 springvormpjes (12 cm):

  • 110 gram bloem
    375g boter
  • 110 gram suiker
  • 5 eieren+ 5 dooiers
  • 350 gram chocolade

Werkwijze
Verwarm de warme luchtoven voor op 185 graden.
Weeg de boter de suiker en de bloem af.
1 Smelt de chocolade & de boter
2 Splits 5 eieren. Breek 5 eieren in een kom. Klop dit + 5 dooiers met de mixer tamelijk lang op tot een zeer luchtig bleek mengsel. Voeg geleidelijk de suiker toe.
3 Meng er het boter – chocolademengsel onder
4 Zeef de bloem in de kom & meng er voorzichtig onder.
5 Vul de bakvorm(pjes) (met behulp van 2 lepels) met 1 grote eetlepel mengsel.
6 Bak de springvormpjes 8-10 minuten in de oven op 160-185°C.
Bak de paasklok 60 minuten in de oven op 160-185°C.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.