Homegelegenheden Pasen Gerezen briochedeegfiguurtjes

Gerezen briochedeegfiguurtjes

Posted in : Pasen on by : Greet

IMG_2119Is ’t weer aan ’t druppelen? Of schijnt de zon? Honger krijg je in elk geval.
Duik daarom in de keuken om lekkere hartige broodjes te maken en eens een ideale boterham te eten: besmeer zuurdesembrood met 100 g platte kaas+1 eetlepel versnipperde bieslook, 1/2 eetlepel gehakte peterselie + 1/2 versnipperde sjalot & peper en werk af met schijfjes van 4 radijsjes. Lekkerrrrrr!


Dit heb je nodig voor 8 stuks:

  • 100 gram bloem
  • 20 gram verse gist
  • 70 gram suiker
  • 100 ml melk
    Verder:
  • 3 koffielepels zout
  • 150 gram malse gezouten boter
  • 4 eieren
    600 g bloem

Werkwijze:

Zet alles klaar.
Weeg 100 g bloem & 70 g suiker af.
Meet 100 ml melk af.
Verwarm de melk tot ze lauw is in een pannetje.
Doe de gist bij de lauwe melk in het pannetje.
Maak met 2 koffielepels de verse gist vloeibaar.
Zeef 100 g bloem en de suiker in een kom bij de vloeibare gist.
Roer tot een zuurdesem.
Laat  een half uur rijzen op een warme tochtvrije plaats.
Weeg 600 g bloem en de boter af.
Klop de eieren los.
Zeef 600 g bloem in een kom.
Maak in het midden een kuiltje.
voeg de zuurdesem met het zout  toe.
Meng voorzichtig.
Geleidelijk de losgeklopte eieren toevoegen
Dan de weekgemaakte boter erbij doen.
Kneed = het deeg bewerken tot het mooi glad is.
Bestuif een handdoek met bloem. Het deeg er tussen leggen
laat 20 minuten rijzen tot het verdubbeld is in volume.

 

  1. Neem een bakplaat of aluminium folie.
    Vet de bakplaat in.
    Verdeel het deeg in porties van 2 maal 75 gram.
    Maak 75 g  deeg eivormig en duw het plat voor het lijfje.
    Leg het op de bakplaat of op bakpapier.
    Neem 30 g van 75 g deeg weg.
    Maak hiervan een bolletje en duw het plat voor het kopje
    en van het overige deeg 2 rolletjes van 15 g voor de oren.
    Van de overige 15 g rol je een saucisse voor de poten.
    Maak oogjes, mondje, neusje met rozijnen, suikerparels.  Laat nog een half uur rijzen
    Verwarm de warme lucht oven voor op 190 graden.
    Bak de haasjes 20 minuten.Laat ze afkoelen op een taartrooster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.