Deze hoeveelheid voor een ei voor Paultje Paashaas, een recept van Roland Van Renterghem, heb ik ook gezien voor 1 paasbrood.
Dit heb je nodig voor 3 broodfiguurtjes:
- 1 ei
- 500 g bloem
- 25 gram suiker
- 30 g verse gist
- 200 ml lauwe melk of water
- 7,5 g zout
- 110 gram gezouten boter
verder:3 zacht gekookte eieren
- Het deeg:
- Maak de verse gist vloeibaar met een beetje melk.
- Zeef de bloem met het zout en de suiker in een kom.
- Maak in het midden een kuiltje.
- De vloeibare gist in de kuil gieten
- De rest van de melk, het ei en de boter erbij doen
- Goed mengen en goed kneden.
- Afdekken en 1/2 uur laten rijzenWerkwijze:
- Vet een bakplaat in.
- Verdeel het deeg in porties van 290 g
- Neem 100 g van het deeg weg. Maak hiervan een bolletje voor het kopje.
- Maak 150g deeg eivormig voor het lijf en de poten. (Totale lengte 30 cm)
- Plaats een zachtgekookt ei in met midden van het lijf.
- Van 20 g deeg maak je 2 rollen voor de oren.
- Van 20 g deeg maak je 2 rollen voor de armen Plaats de armen op het ei.
- Breek een ei in een kom. Klop het los met 2 vorken boven elkaar.
- Smeer met een borstel het deeg in met ei.
- Maak oogjes, neusje met rozijnen & suikerparels.
- Dek af en laat nog een half uur rijzen.
- Verwarm de heteluchtoven op 200°C
- Bak de paashaasjes 10 minuten.